Κέρι: «Εποικοδομητικές» οι συνομιλίες για τα χημικά όπλα της Συρίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κέρι: «Εποικοδομητικές» οι συνομιλίες για τα χημικά όπλα της Συρίας

17:23 | 13/9/13
Ο Κέρι που χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες για τα χημικά όπλα, είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Γενεύη, ότι ο ίδιος και ο Λαβρόφ σχεδιάζουν να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη, γύρω στις 28 Σεπτεμβρίου και ελπίζουν να καταλήξουν σε μια ημερομηνία για την διεθνή διάσκεψη «Γενεύη 2»...

ΗΠΑ και Ρωσία «εργάζονται σκληρά» για να βρουν κοινό έδαφος στην διαπραγμάτευση με στόχο την επίλυση της κρίσης, αλλά προηγουμένως χρειάζεται δουλειά και από τις δυο πλευρές, σημείωσε ο Κέρι.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι ειδικοί από την Ρωσία και τις ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με τον οργανισμό του ΟΗΕ για την απαγόρευση των χημικών όπλων, ώστε να σχεδιάσουν έναν «οδικό χάρτη» για να επιλυθεί γρήγορα το ζήτημα.

Τα Ηνωμένα Έθνη, κάλεσαν τους δυο υπουργούς να πιέσουν τη Δαμασκό, ώστε μια ομάδα του οργανισμού που ερευνά για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μπορέσει να εισέλθει στη Συρία.

Νωρίτερα, Ρωσία και Κίνα «χαιρέτισαν» την ανακοίνωση της Συρίας ότι εντάσσεται στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, ώστε να αποτραπεί πλήγμα κατά της χώρας του.

Παρόλα αυτά η συριακή αντιπολίτευση κατήγγειλε σήμερα ότι το αίτημα της Δαμασκού να προσχωρήσει στην εν λόγω Σύμβαση έχει στόχο να «εξαπατήσει» τη διεθνή κοινότητα και ζήτησε να παραμείνει στο τραπέζι η απειλή της στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Συρίας.

Πηγή: e-go.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών