«Η Ελλάδα δε χρειάζεται μαθήματα αντιμετώπισης νεοναζί» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Η Ελλάδα δε χρειάζεται μαθήματα αντιμετώπισης νεοναζί»

18:45 | 7/10/13
Ο Δημήτρης Κούρκουλας μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν μπορούν να μας δίνουν μαθήματα, η Ελλάδα έπραξε τα αναγκαία για να αντιμετωπίσει τη νεοναζιστική απειλή. Ας είναι ήσυχοι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, γνωρίζουμε την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε γι’ αυτές» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στη δράση των αρμοδίων αρχών, ο κ. Κούρκουλας σημείωσε πως «δεν μπορώ παρά να συγχαρώ την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές», ενώ απαντώντας στις παρατηρήσεις του ηγέτη της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα (που είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να παρέμβουν, ώστε να σταματήσουν οι μισητές δράσεις της Χρυσής Αυγής, αλλιώς «η ελληνική προεδρία θα είναι απαράδεκτη»), ο αρμόδιος για την προπαρασκευή της προεδρίας υπενθύμισε πως «έχουμε υποφέρει από την έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών πολύ περισσότερο από άλλους» και παραπέμποντας στις περιόδους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην μεταπολεμική περίοδο, αλλά και στη διάρκεια της δικτατορίας προσέθεσε πως «αυτή την εμπειρία την αποκτήσαμε πάνω στο πετσί μας».

Επαναλαμβάνοντας δε τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, ο κ. Κούρκουλας τόνισε ότι «η παρουσία αυτού του κόμματος στην ελληνική πολιτική ζωή είναι όνειδος -για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία και για την Ευρώπη».

Επεξηγώντας, τέλος, το πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη νομοθεσίας που θα έκλεινε τον δρόμο στους νεοναζιστές, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση πολιτικών συγκρούσεων και αποκλεισμού κομμάτων που κατηγορούνταν ως εχθροί του κράτους και του συντάγματος», υπονοώντας τον αποκλεισμό του ΚΚΕ απ’ το 1949 έως το 1974 –όταν νομιμοποιήθηκε εκ νέου. «Στο παρελθόν λοιπόν, πολλά κόμματα χρησιμοποιούσαν τη νομοθεσία για να αποκλείουν τα μεν τα δε. Για τον λόγο αυτό, σήμερα, δεν υπάρχει νόμος που να διευκολύνει τον αποκλεισμό πολιτικών με αντιδημοκρατικές τάσεις» τόνισε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών