Προς νέες διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Προς νέες διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

13:24 | 10/10/13
Αστυνομικός μεταφέρει τη δικογραφία στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα αναλάβει στη συνέχεια ειδικός εφέτης ανακριτής, μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών στις 17 του μήνα...

Με ανοικτό το ενδεχόμενο νέων ποινικών διώξεων και για άλλα αδικήματα κατά των εμπλεκομένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι ανακριτές που χειρίζονται τον βαρύ φάκελο της υπόθεσης αξιολογούν στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις ενόψει της απόφασης της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας τριών βουλευτών της Χ.Α.

Οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας, οι οποίοι και στο έγγραφό τους προς τη Βουλή για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, σημειώνουν, ότι έχουν προκύψει κατά το στάδιο της ανάκρισης και άλλα στοιχεία, παραθέτουν ακόμα και τις διατάξεις οι οποίες διώκουν όσους επιχειρούν την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για να καταδείξουν τους στόχους της Χ.Α., όπως έχουν περιγραφεί από χρυσαυγίτες που προσήλθαν σε καθεστώς ειδικής προστασίας και κατέθεσαν.

Από τις μαρτυρίες των χρυσαυγιτών που μίλησαν εκ των έσω, οι ανακριτές κρατούν ως εξαιρετικά σημαντικό, που ενδέχεται στο μέλλον να πυροδοτήσει δικαστικές εξελίξεις, όσα καταθέτουν για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Οπως προκύπτει, αναφέρουν επί λέξει στο έγγραφό τους προς τη Βουλή, από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, σκοπός της Χ.Α. ήταν εξαρχής και παραμένει η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά παράβαση του άρθρου 134 και επομένως του Ποινικού Κώδικα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σημαντικές, όπως τις εκτιμούν οι δικαστικές αρχές, καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και τα άλλα σοβαρά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, θα στηρίξουν στη συνέχεια νέες ποινικές διώξεις κατά εμπλεκομένων στην υπόθεση και μάλιστα, όταν τον φάκελο της δικογραφίας θα αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής.

Αλλωστε, η ύπαρξη νέων επιβαρυντικών στοιχείων, που έχουν προκύψει ήδη από την πολυήμερη ανάκριση, σημειώνεται και στο έγγραφο των ανακριτών προς τη Βουλή, όπου ευθέως γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο νέων ποινικών διώξεων. Αναφέρεται επί λέξει ότι «από τις διαπιστούμενες κατά το στάδιο της ανάκρισης αξιόποινες πράξεις για τις οποίες εισέτι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, θα αποσταλεί έγγραφό μας (των ανακριτών) προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών» για τα περαιτέρω.

Βεβαίως, όπως δήλωναν στην «Κ» δικαστικές πηγές, η απόφαση της Βουλής που θα ληφθεί την προσεχή Τρίτη για την άρση της ασυλίας για τους τρεις βουλευτές και η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, που έχει οριστεί για τις 17 του μήνα, θα αποτελέσουν ορόσημα για τη συνέχιση των δικαστικών ερευνών.

Πάντως οι ανακριτές, που συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς, κατακλύζονται από αιτήματα χρυσαυγιτών, οι οποίοι επιθυμούν να μπουν σε καθεστώς ειδικής προστασίας για να καταθέσουν. Για τον λόγο αυτό, οι ανακριτές φιλτράρουν ποιοι εξ αυτών έχουν κάτι πραγματικά σημαντικό και άγνωστο στην ανάκριση να πουν, για να μην πελαγοδρομήσουν σε ένα κυκεώνα δεκάδων μαρτυρικών καταθέσεων.

Παράλληλα, αξιολογούν σημαντικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα οποία ενισχύουν την κατηγορία της συγκρότησης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης για τον σκληρό πυρήνα της Χ.Α. επιβεβαιώνοντας πλήρως το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Α.Π. Χαρ. Βουρλιώτη.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών