Συνάντηση γερμανού βουλευτή με Σνόουντεν στη Μόσχα – «ξέρει πολλά» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση γερμανού βουλευτή με Σνόουντεν στη Μόσχα – «ξέρει πολλά»

23:41 | 31/10/13
Με τον πρώην τεχνικό σύμβουλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη στη Μόσχα ο γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αύριο Παρασκευή...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σνόουντεν, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το απόρρητο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, έδωσε στον Στρέμπελε μια επιστολή που απευθύνεται στη γερμανική κυβέρνηση και την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, o Στρέμπελε δήλωσε πως ο 30χρονος Σνόουντεν «ξεκαθάρισε πως γνωρίζει πάρα πολλά», προσθέτοντας πως ο Αμερικανός θα ήταν διατεθειμένος να ταξιδεύσει στη Γερμανία προκειμένου να καταθέσει, «αλλά οι συνθήκες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει στείλει τους συμβούλους της σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων και πληροφοριών στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με τις καταγγελίες ότι η NSA παρακολουθούσε επί χρόνια το κινητό τηλέφωνό της.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών