Δ.Παπαδημούλης: Μομφή για το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δ.Παπαδημούλης: Μομφή για το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας

17:42 | 10/11/13
«Τι είναι η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε; Δώρο, όπως αναφερόταν στην πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ ή δηλητήριο και μαχαιριά όπως είπε ο πρωθυπουργός που εξαναγκάστηκε να φτάσει στο καφενείο προχθές το βράδυ;», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως απόψε θα τη «βίαιη προσαγωγή» του στην Ολομέλεια «που έχουμε να τον δούμε μήνες».

«Καταθέτουμε μομφή για το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας, για τα νέα μέτρα που ετοιμάζετε να πάρετε. Καταθέτουμε μομφή για την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ακίνητης περιουσίας. Για την ασυλία που δώσατε με την πονηρή τροπολογία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για την επιλογή να κάνετε δώρο ψηφιακές συχνότητες στους καναλάρχες, για τα μηδέν έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ», εξήγησε, σημειώνοντας πως η κυβερνητική πολιτική καταγγέλλεται και από τον διεθνή Τύπο. «Κυβερνάτε για δεκαετίες. Φέρατε τα μνημόνια που χειροτερεύουν ό,τι είχατε φτιάξει πριν», είπε. «Αυτοί που λένε γιατί καταθέτουμε τώρα την πρόταση, μας κατήγγειλαν που δεν το κάναμε τον Ιούνιο», συνέχισε με νόημα...

«Εμείς έχουμε σχέδιο ανόρθωσης, ανάταξης και ανασυγκρότησης της χώρας και της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει γιατί είναι δύναμη βαθιών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων μέσα στην Ευρώπη», υποστήριξε -στέλνοντας μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός του- απευθύνοντας προσκλητήριο σε όλες τις άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν να δουλέψουν για το πρόγραμμα που θα εγκρίνει λαός, άσχετα από την ιδεολογία τους.

«Ίσως κερδίσετε απόψε μία πύρρεια νίκη μέσα στη Βουλή. Την εμπιστοσύνη της κοινωνίας την έχετε χάσει προ πολλού», συνέχισε, θυμίζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε τον Οκτώβριο του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου για να μείνει λίγες μόνο μέρες στην κυβέρνησης, αλλά και εκείνη στον Λουκά Παπαδήμου, την κυβέρνηση του οποίου «ανέτρεψε» όπως είπε ο κ. Σαμαράς, για να πάρει 19% στις εκλογές του Μαΐου του 2012. «Δεν είναι κούρσα 100 μέτρων», είπε ο κ.Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως η πρόταση δυσπιστίας είναι μόνο ένας σταθμός… «Υποσχόμαστε αγώνα και δουλειά», έκλεισε, με στόχο την ανοικοδόμηση της κοινωνίας, της οικονομίας, της Δημοκρατίας. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών