Δ. Στρατούλης: Ούτε για μειώσεις είπαμε ούτε για τίποτα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δ. Στρατούλης: Ούτε για μειώσεις είπαμε ούτε για τίποτα

14:07 | 28/11/13
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε στη συζήτηση της συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και αφορά το ζήτημα του ύψους των προστίμων σε περίπτωση εισφοροδιαφυγής...

«Αυτό το οποίο είπαμε εμείς σαν προβληματισμό είναι η νομιμότητα που εφαρμόζεται σήμερα από το υπουργείο Εργασίας για όλες τις εργοδοτικές παραβάσεις» τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει αυτά τα πρόστιμα να θωρακιστούν και νομικά. Αν είναι να μην εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας που εφαρμόζεται στα άλλα πρόστιμα και οι εργοδότες κάνουν προσφυγές στο ΣτΕ και καταπέσουν αυτά τα πρόστιμα και δεν πληρώσουν τίποτα τελικά και παραμείνει η ανασφάλιστη εργασία, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα. Και νομίζω ότι με πολύ μεγάλη ευθύνη και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και αποτελεσματικότητας να μπούνε αυτά τα πρόστιμα σε όσους κάνουν αυτή τη θλιβερή παρανομία, αλλά και να εισπραχθούν και να μην υπάρχουν ούτε νομικά, ούτε άλλα προβλήματα, νομίζω ότι είναι η πιο υπεύθυνη θέση που έχει ένα αριστερό κόμμα. Και με την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης οι “μεγάλοι” να πληρώσουν περισσότερα. Ούτε για μειώσεις είπαμε ούτε τίποτα. Να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm ο κ. Στρατούλης:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών