Κρατήστε το πάθος ζωντανό στη σχέση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κρατήστε το πάθος ζωντανό στη σχέση

14:15 | 2/11/13
Στην αρχή κάθε σχέσης, ο ενθουσιασμός είναι κάτι δεδομένο. Το μυστικό για κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι είναι να παραμένει η σπίθα ζωντανή...

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από γυναίκες που βρίσκονταν για καιρό σε σχέση και διαπίστωσαν ότι όσες αισθάνονται ακόμη έλξη για το σύντροφό τους είναι πιο ικανοποιημένες με τη σεξουαλική τους ζωή και τη σχέση τους γενικότερα.

Επίσης, όσες δήλωσαν πως ένιωθαν ακόμη μεγαλύτερη έλξη προς το σύντροφό τους σε σχέση με το παρελθόν ήταν και πιο ευχαριστημένες από την ερωτική τους ζωή.

«Όταν αισθανόμαστε έλξη για ένα άτομο, είτε σωματική είτε συναισθηματική, τα θετικά συναισθήματα μεταφέρονται γενικότερα στη σχέση», δηλώνει η Kristen Mark, ερευνήτρια σε θέματα σεξ και σχέσεων και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Η Mark ήταν μία από τους συντάκτες της σχετικής έρευνας.


Για να κρατήσουμε λοιπόν το πάθος στη σχέση, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν τα εξής:

- Μοιραστείτε κάτι που αγαπάτε
«Είναι πιο εύκολο να αισθανθούμε ερωτική έλξη για ένα άτομο που μοιράζεται μαζί μας μια ευχάριστη ενασχόληση», δηλώνει η Emily Morse, σύμβουλος σε θέματα σεξ και σχέσεων και παρουσιάστρια σχετικής εκπομπής.

- Σχεδιάστε να πάτε διακοπές
Δε χρειάζεται να πάτε ταξίδι στο Παρίσι, μια εκδρομή λίγων ημερών αρκεί. «Συνηθίζουμε να κάνουμε σεξ συνέχεια στο ίδιο μέρος και η αλλαγή του τοπίου βοηθά να δούμε το σύντροφό μας με άλλα μάτια», εξηγεί η Morse. «Πρέπει να ξεφεύγουμε από το στρες της καθημερινότητας και τη ρουτίνα.»

- Εστιάστε στα θετικά
Σκεφτείτε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που λέγατε στους φίλους σας για το σύντροφό σας στην αρχή της σχέσης. Μπορεί ο ενθουσιασμός να έχει καταλαγιάσει, όμως με τον καιρό υπάρχει ένα ισχυρότερο δέσιμο σε κάθε ζευγάρι. Πάντα υπάρχει κάτι που μας εμπνέει στο σύντροφό μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε να το δείχνουμε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών