Νέες οδομαχίες στη Λιβύη – τουλάχιστον 40 οι νεκροί της Παρασκευής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέες οδομαχίες στη Λιβύη – τουλάχιστον 40 οι νεκροί της Παρασκευής

16:05 | 16/11/13
Νέες ένοπλες συγκρούσεις εκτυλίσσονται το απόγευμα του Σαββάτου στην Τρίπολη της Λιβύης, μία ημέρα αφότου πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 400...

Όπως μεταδίδουν το Associated Press και το BBC, οι οδομαχίες εκτυλίσσονται καθώς στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες προσπαθούν να καταλάβουν μία βάση που ελέγχεται από πολιτοφύλακες προερχόμενους από την πόλη Μισράτα, ανατολικά της Τρίπολης.

Η ταραχή των τελευταίων δύο ημερών ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν πλήθος πολιτών βάδισε προς την έδρα της πολιτοφυλακής από τη Μισράτα, η οποία έχει εγκαθιδρύσει παρουσία και στην ανατολική Τρίπολη. Αίτημα των διαδηλωτών ήταν η αποχώρηση των πολιτοφυλάκων από την πόλη, ωστόσο, οι μισρατινοί άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, «θερίζοντας» δεκάδες διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Λιβύης, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 40, ενώ το κρατικό πρακτορείο Lana κάνει λόγο για τουλάχιστον 43 θύματα.

Οι διάφορες ένοπλες πολιτοφυλακές, που δρουν στην Τρίπολη και πολλές άλλες πόλεις της Λιβύης, είναι ένα κατάλοιπο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Γκαντάφι, το 2011.

Μετά τη λήξη της εξέγερσης, οι περισσότερες πολιτοφυλακές αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους, και διαδραματίζουν πλέον ένα σημαντικό ρόλο στη χώρα, όπου υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα ασφάλειας και τάξης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών