Σόιμπλε: Βιώσιμες οι δαπάνες για την κυβέρνηση συνασπισμού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σόιμπλε: Βιώσιμες οι δαπάνες για την κυβέρνηση συνασπισμού

21:49 | 28/11/13
Τις έντονες επικρίσεις ότι οι δαπάνες που προβλέπονται από τη συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού δεν είναι βιώσιμες απέρριψε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας...

«Προϋπολογίσαμε τα πάντα αναλόγως βάσει ενός συνετού, φιλόδοξου αλλά ρεαλιστικού σχεδιασμού» σημείωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Σόιμπλε δεν έκρυψες στους Γερμανούς πολίτες ότι θα υποχρεωθούν σε υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς τους μέσω υποχρεωτικών συνταξιοδοτικών εισφορών λόγω του δημογραφικού προβλήματος.

«Οι συνταξιοδοτικές εισφορές θα πρέπει να αυξηθούν στο μέλλον σε κάποιο σημείο. Αυτό θα συμβεί επειδή υπάρχουν λιγότεροι νέοι άνθρωποι και περισσότεροι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία εξαρτάται από την ψήφο των μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με το οποίο η Μέρκελ θα σχηματίσει τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Θα εγκριθεί με ψηφοφορία στις 14 Δεκεμβρίου.

Το SPD έχει δύναμη στις τοπικές διοικήσεις, οι οποίες θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από τα 23 δισ. ευρώ με τη μορφή ομοσπονδιακής αρωγής.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών