Σπ. Λυκούδης: Είχαμε καλό χαρτί και πήγαμε πάσο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σπ. Λυκούδης: Είχαμε καλό χαρτί και πήγαμε πάσο

14:34 | 2/11/13
Αποθέωση των αντιφάσεων χαρακτήρισε το κείμενο θέσεων της ΔΗΜΑΡ, ενόψει του συνεδρίου της τον Δεκέμβριο, ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. Υποστήριξε ότι δυναμιτίζεται η αξιοπιστία του κόμματος κι έκανε λόγο για "Βατερλό λογικής" όταν θεωρούσαν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν τον προοδευτικό πόλο, όταν ακόμη ήταν μέσα στην κυβέρνηση...

"Με ποιες πράξεις ακυρώθηκε, όταν κατεβάσαμε κοινή πρόταση με το ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό; Όταν κατεβάσαμε κοινή πρόταση με το ΠΑΣΟΚ για την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ; Και για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες συντάχθηκε πίσω από τον Φ. Κουβέλη; Και δεν είναι γενναίο, σύντροφοι, να λέμε 'να δούμε τι θα κάνει τώρα το ΠΑΣΟΚ' όταν εμείς έχουμε την πολυτέλεια της κριτικής απέξω", είπε θυμίζοντας ότι το τραγικό, εκείνο, πρωινό της Πέμπτης πριν από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, σε σύσκεψη στο κόμμα όλοι πλην του ιδίου υποστήριζαν ότι ο Βενιζέλος θα συνταχθεί μαζί τους και ο Σαμαράς θα τα δώσει όλα, αλλά κανείς τώρα δεν κάνει αυτοκριτική.

"Είχαμε καλό χαρτί και πήγαμε πάσο", συνέχισε υποστηρίζοντας ότι εγκατέλειψαν την προσπάθεια, όταν είχε αρχίσει η διαμόρφωση του πόλου. Ο Σπύρος Λυκούδης υποστήριξε ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση, όπως έγινε τότε, μόνο τη ΔΗΜΑΡ έβλαψε. Θύμισε ότι 10 μήνες συζητούσαν με όσους τώρα υπογράφουν το κέιμενο των "58" και δεν κατέληγαν. Αλλά μέσα σε 5 ώρες συμφώνησαν με τον Λοβέρδο και τον Καστανίδη. "Και καλά κάναμε. Όποιος θέλει να έρθει, αλλά αυτοί με τους οποίους συζητούσαμε ήταν ΠΑΣΟΚοι; Ούτε αυτοί γουστάρουν το ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς θα πήγαιναν μαζί του. Γιατί γυρίσαμε την πλάτη;", ρώτησε.

Υποστήριξε πως είχαν στο τσεπάκι ακόμη και την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. "Αν θέλουμε 5 ώρες για να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από την κυβέρνηση κι ενάμιση χρόνο να επιλέξουμε ευρωπαϊκή ομάδα, τότε έχουμε δισεπίλυτο πρόβλημα ικανότητας", υποστήριξε χαρακτηρίζοντας απερίγραπτη κατηγορία ότι η κίνηση των "58" υπηρετεί σχέδιο διάλυσης της ΔΗΜΑΡ.

"Προσωπικά δεν είμαι έτοιμος να παραδώσω τα κλειδιά της ανανεωτικής Αριστεράς, ούτε στον Βενιζέλο ούτε στον Τσίπρα αλλά ούτε και να τα κρεμάσω στον τοίχο", είπε απευθύνοντας έκκληση να ξαναδούν όλα τα θέματα. Ξεκινώντας νωρίτερα την ομιλία του δήλωσε ότι στηρίζει τον Φ. Κουβέλη ως πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα, ζήτησε από όλους να αποκρούσουν όποιον ανόητο μιλά για διασπάσεις και σημείωσε ότι το κόμμα θα μείνει απόλυτα ενωμένο αλλά ζωντανό.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών