ΣΥΡΙΖΑ: Η παγίωση των διακρίσεων καλά κρατεί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Η παγίωση των διακρίσεων καλά κρατεί

21:13 | 28/11/13
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Κουμουνδούρου για την υπαναχώρηση του κυβερνητικού συνασπισμού στο σύμφωνο συμβίωσης....

«Η παγίωση των διακρίσεων καλά κρατεί. Μετά τις αντιδράσεις συντηρητικών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων, η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την πρότασή της για ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, παρότι αυτό δεν τους αναγνωρίζει ουσιαστικά δικαιώματα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ παραμένουν επίσης προσκολλημένοι στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο παγιώνει τις διακρίσεις» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να συμβιβαζόμαστε με το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η ΝΔ το 2008. «Τώρα είναι η ώρα η ελληνική Βουλή να κάνει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα μπροστά. Ακριβώς γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση νόμου για τη θέσπιση ενός Νέου Συμφώνου Συμβίωσης που θα παρέχει πλήρη δικαιώματα τόσο σε ομόφυλα όσο και σε ετερόφυλα ζευγάρια» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν δημόσια θέση και να απαιτήσουν να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση για το νέο σύμφωνο συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών