Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 1 νεκρός από πυρά, 2700 στρατιώτες στο πλευρό της Αστυνομίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 1 νεκρός από πυρά, 2700 στρατιώτες στο πλευρό της Αστυνομίας

20:56 | 30/11/13
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης το Σάββατο, καθώς οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που ταλανίζουν επί έξι πλέον ημέρες την ασιατική χώρα πήραν τροπή προς τη βία, με την Αστυνομία αναμένει τη βοήθεια 2.730 ανδρών του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις της Κυριακής.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στην περιοχή Ραμκαμχαένγκ, όπου νωρίτερα το Σάββατο αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ξυλοκόπησαν τουλάχιστον δύο οπαδούς της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναγουάτρα, κατηγορώντας τους πως ήθελαν να συμμετάσχουν σε μία μαζική φιλοκυβερνητική συγκέντρωση στο στάδιο Ραζαμαγκάλα.

Νωρίτερα το Σάββατο, οι διαδηλωτές πολιόρκησαν την πολιτική έδρα της πρωθυπουργού Σιναγουάτρα, το Σπίτι της Κυβέρνησης, καταστρέφοντας συρματοπλέγματα που περιέβαλαν το κτήριο.

Η βία του Σαββάτου έρχεται στον απόηχο ταραχωδών ημερών, κατά τις οποίες διαδηλωτές έχουν καταλάβει σειρά υπουργείων και το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν την Κυριακή, καθώς ηγέτες των διαδηλώσεων έχουν καλέσει για την κατάληψη κυβερνητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωθυπουργικής έδρας.

Οι ταραχές ξεκίνησαν την προηγούμενη Κυριακή, με αφορμή την προώθηση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, που θα παραχωρούσε αμνηστία σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Μεταξύ των ευνοούμενων ήταν αδελφός της νυν πρωθυπουργού και πρώην πρωθυπουργός Τακσίμ Σιναγουάτρα, ο οποίος ανατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις το 2006.

Ωστόσο, οι αντικυβερνητικοί θεωρούν πως ο επί χρόνια αυτοεξόριστος Τασκίμ εξακολουθεί να ασκεί μεγάλη επιρροή στην πολιτική ζωή της χώρας, και έχουν επανειλημμένα ζητήσει την πτώση του «καθεστώτος Τακσίμ».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών