Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της συριακής αντιπολίτευσης στη «Γενεύη 2» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ τη συμμετοχή της συριακής αντιπολίτευσης στη «Γενεύη 2»

13:04 | 13/11/13
Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την απόφαση του κυριότερου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες της διάσκεψης «Γενεύη 2» , κάνοντας λόγο για βήμα προόδου...

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι χαιρέτισε επίσης τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι αυτό διευρύνει την εκπροσώπηση των διαφορετικών σχηματισμών εντός της Συρίας.

Είπε ακόμη ότι θα υπάρξει μία τριμερής συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει η συμμαχία της αντιπολίτευσης, η Ρωσία και οι ΗΠΑ στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε, στη συνάντηση ενδεχομένως να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της πολυαναμενόμενης «Γενεύης 2», όταν θα σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία).

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων που αφορά το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Συζήτησαν επίσης διάφορα ακόμη θέματα που άπτονται της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

«Σχετικά με το Ιράν, ο αμερικανός πρόεδρος και ο βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην ενιαία ομάδα των Π5 +1 και συζητήθηκαν τις προσδοκίες τους για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών» ανέφερε στη ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος αναφερόμενος στην ομάδα των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων, οι οποίες διαπραγματεύονται με την Τεχεράνη μια συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών