Απελευθερώθηκε ο ηγέτης της σιιτικής αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απελευθερώθηκε ο ηγέτης της σιιτικής αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν

20:11 | 29/12/13
Τον αρχηγό του κύριου κινήματος της σιιτικής αντιπολίτευσης, σεΐχη Άλι Σαλμάν, απελευθέρωσαν οι Αρχές του Μπαχρέιν, επιβάλλοντάς του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με την κατηγορία ότι υποκινεί το θρησκευτικό μίσος στο βασίλειο, το οποίο κυβερνάται από σουνιτική δυναστεία...

Ο Σαλμάν, ο οποίος ηγείται του σιιτικού συνασπισμού αλ-Ουίφακ, αποφυλακίσθηκε με εγγύηση αργά το βράδυ του Σαββάτου ώρες μετά τη σύλληψή του, αφότου ανακρίθηκε σχετικά με κατηγορίες ότι υποκίνησε θρησκευτικό μίσος με πρόσφατο κήρυγμά του σε τέμενος.

Το 2011, το αλ-Ουίφακ ηγήθηκε των διαμαρτυριών που είχαν ως αιτήματα πολιτικές μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερες ελευθερίες στο Μπαχρέιν. Η καταστολή των διαδηλώσεων είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 100 ανθρώπους, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Το αλ-Ουίφακ, η σημαντικότερη από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν, αγωνίζεται επισήμως για μία αληθινή συνταγματική μοναρχία, στο μικρό βασίλειο του Κόλπου, στο οποίο κατοικούν κυρίως σιίτες αλλά κυβερνάται από μια παλιά σουνιτική δυναστεία, των αλ-Χαλίφα.

Το αλ-Ουίφακ υποστηρίζει επίμονα πως απορρίπτει τη βία, αλλά οι Αρχές έχουν αποδώσεις τις κατά καιρούς ταραχές που συγκλονίζουν τη χώρα, εν μέρει, στους οπαδούς του.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών