13:55 | 11/12/13
Ήταν γνωστή γαστρονόμος και πολυγραφότατη αρθρογράφος...
Η γνωστή γαστρονόμος και αρθρογράφος Εύη Βουτσινά, έφυγε εχθές από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.
Είχε γεννηθεί το 1950 στη Λευκάδα και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά την κέρδισε η μαγειρική, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για 25 χρόνια.
Γνωστή αρθρογράφος της γαστρονομίας, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα καταγράφοντας συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα.
Πολυγραφότατη, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις εκδόσεις Τροχαλία με τη β' έκδοση του 2000 από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Το δεύτερο έργο της ήταν η τετράτομη «Γεύση Ελληνική» και ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» το 2004, χρονιά που κυκλοφόρησε και το «Κρόκος-σαφράν».
Επίσης, έχει εκδώσει το τρίτομο έργο «Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο» (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).
Η γνωστή γαστρονόμος και αρθρογράφος Εύη Βουτσινά, έφυγε εχθές από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.
Είχε γεννηθεί το 1950 στη Λευκάδα και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά την κέρδισε η μαγειρική, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για 25 χρόνια.
Γνωστή αρθρογράφος της γαστρονομίας, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα καταγράφοντας συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα.
Πολυγραφότατη, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις εκδόσεις Τροχαλία με τη β' έκδοση του 2000 από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Το δεύτερο έργο της ήταν η τετράτομη «Γεύση Ελληνική» και ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» το 2004, χρονιά που κυκλοφόρησε και το «Κρόκος-σαφράν».
Επίσης, έχει εκδώσει το τρίτομο έργο «Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο» (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδα
Σχετικά άρθρα