Γενναίες εκπτώσεις στο ρεύμα λόγω... αιθαλομίχλης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γενναίες εκπτώσεις στο ρεύμα λόγω... αιθαλομίχλης

17:09 | 30/12/13
Γενναία έκπτωση στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της χώρας όπου εμφανίζεται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις και τις σοβαρές επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε επίπεδο περιβάλλοντος.

Αυτή η επιδότηση.... αιθαλομίχλης συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη του υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα με συμμετοχή των κκ Σταϊκούρα, Μαυραγάνη, Θεοχάρη, Μανιάτη αλλά και του επικεφαλής της ΔΕΗ Αρ. Ζερβού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην συνέχεια ότι εξετάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την ενίσχυση των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων, και το κόστος θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του 2013 αναμένεται να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με δέσμευση που έχει περιληφθεί στο Μνημόνιο η ελληνική πλευρά έχει τη διακριτική ευχέρεια να χρησιμοποιήσει το 70% του ποσού (σ.σ. δεδομένου ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μηδέν) με τρόπο που η ίδια κρίνει.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών