Ο Κ. Χατζηδάκης για τους πλειστηριασμούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Κ. Χατζηδάκης για τους πλειστηριασμούς

15:36 | 19/12/13
Στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον realfm...

«Είναι ρύθμιση δύο ταχυτήτων. Υπάρχει αυτό που έχει συζητηθεί στα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με την αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας, τις καταθέσεις, το οικογενειακό εισόδημα και υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει αυτό που είναι γνωστό ως νόμος Κατσέλη μαζί με τις προσθήκες που κάναμε εφέτος με το νόμο 4161/2013 και που καλύπτει τους οικονομικά αδύναμους, τους φτωχούς. Αν κάποιος πολίτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί προκειμένου να σώσει το σπίτι του στα κριτήρια που θα θεσπίσουμε, εξωδικαστικά μπορεί μέσω του Ειρηνοδικείου να πάει και να πει “είμαι κοινωνικά αδύναμος δεν μπορώ να πληρώσω τίποτα και ως εκ τούτου ζητάω να τύχω ειδικής προστασίας”. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί ακόμα και να κουρευτεί το δάνειό του, σώζεται η πρώτη του κατοικία, απλώς θα πρέπει μέχρι να μπει σ’ ένα δρόμο η υπόθεση να δίνει το 10% της δόσεως. Πιο ευνοϊκή ρύθμιση πάντως σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε μια ισορροπημένη λύση. Από τη μία πλευρά είναι αυτοί που πράγματι βρίσκονται σε ανάγκη, από την άλλη αυτοί που θα μπορούσαν να πληρώνουν και που τόσο καιρό δεν πλήρωναν. Μένουν ακάλυπτοι έξω από την ομπρέλα της προστασίας αυτοί που έχουν μία οικονομική επιφάνεια και για τους υπόλοιπους κάνουμε μία τομή. Ετσι ώστε να υπάρχει μία επανεκκίνηση στη σχέση των τραπεζών με τους δανειολήπτες, να ρυθμιστεί το θέμα ομαλά, να σταματήσουν τα δάνεια να γίνουν κόκκινα και να σταματήσει η τρόικα να μας λέει έχετε αρνητική κουλτούρα πληρωμών».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm Κ. Χατζηδάκης:



Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών