Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει εναλλακτική λύση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει εναλλακτική λύση

11:44 | 30/12/13
Αισιόδοξος πως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις είναι συγκυριακό και το κλίμα θα αντιστραφεί σύντομα, δηλώνει στο Real.gr ο υπουργός Οικονομικών...

O Γιάννης Στουρνάρας επιμένει πως τα δύσκολα πέρασαν για την κυβέρνηση και λέει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να προσφέρει εναλλακτική λύση.


Πιστεύετε ότι και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία θα ανακόψει την πορεία που είχε η Κυβέρνηση;

Προβάδισμα μισό τα εκατό, δεν θα το ονόμαζα προβάδισμα. Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Θεωρώ ότι τα δυσκολότερα είναι πίσω μας, ότι έχουμε καλύψει το 80% της απαιτούμενης προσπάθειας, άρα παραμένει ακόμα μία μικρή προσπάθεια μπροστά μας. Πρέπει με αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε, προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό είναι βασικό. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην περίοδο που η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει με αίσθημα υψηλής ευθύνης τα δυσκολότερα νομοσχέδια, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί. Περάσαμε τη δυσκολότερη καμπή του προγράμματος, τώρα όμως αυτά είναι πίσω μας.

Άρα, λέτε, λοιπόν, ότι υπάρχει περίπτωση να αντιστραφεί αυτό το κλίμα τους επόμενους μήνες; 

Το θεωρώ βέβαιο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει στην ουσία να προσφέρει εναλλακτική λύση. Το να λες θα μείνω στο ευρώ, αλλά θα διαγράψω μονομερώς το χρέος και ταυτόχρονα θα ικανοποιήσω τους πάντες για τα πάντα, ενώ γνωρίζεις ότι αυτό είναι αδύνατον, αυτή η άποψη δεν μπορεί να είναι σοβαρή εναλλακτική λύση.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών