Τουρκία: Δε στείλαμε οπλισμό στους σύρους αντάρτες, εξάγαμε κυνηγετικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τουρκία: Δε στείλαμε οπλισμό στους σύρους αντάρτες, εξάγαμε κυνηγετικά

21:58 | 17/12/13
Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει αποστείλει οπλισμό πολέμου σε αντάρτες που μάχονται στη Συρία προέβη σήμερα Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Άγκυρας. Ιζμέτ Γιλμάζ, παραδεχόμενος ωστόσο πως «κυνηγετικά όπλα» έχουν εξαχθεί στη Συρία...

«Κανένα όπλο πολέμου δεν έχει σταλεί στη Συρία το 2013. Ωστόσο, έχουν εξαχθεί λειόκανα κυνηγετικά όπλα και όπλα που βάλλουν άσφαιρα. Πέραν αυτών, κάθε άλλη εξαγωγή αποκλείεται», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιλμάζ.

Οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας έρχονται ως απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία έχει εξάγει πάνω από 47 τόνους οπλισμού προς τους αντάρτες από τον Ιούνιο. Περίπου 29 τόνοι οπλισμού εστάλησαν στους αντάρτες μονάχα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, η οποία επικαλούταν ως πηγή στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου.

Το δημοσίευμα της Hurriyet τόνιζε ωστόσο πως τα εν λόγω όπλα χαρακτηρίζονταν ως μη στρατιωτικά, βάσει των κανονισμών που χρησιμοποιεί το Ινστιτούτο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών