Τσίπρας προς Βενιζέλο: «Μήπως είστε μέσα στο κόλπο;» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας προς Βενιζέλο: «Μήπως είστε μέσα στο κόλπο;»

21:54 | 18/12/13
«Σκανδαλώδη υπόθεση» χαρακτήρισε το θέμα των υποβρυχίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «σκοτεινά σημεία» και για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση...

«Το αυτονόητο το εμφανίζουν ως απόρροια ανατροπής της κυβέρνησης και ότι υπονομεύουμε το εθνικό συμφέρον. Όταν όλοι οι πολίτες σε όλες τις μετρήσεις ζητούν κάθαρση». Μάλιστα στην δευτερολογία του ο Α. Τσίπρας κάλεσε τον Ευ. Βενιζέλο να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό «Αν δεν τα γνωρίζεται όλα αυτά τότε μιλάμε για αφέλεια και θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αν γνωρίζατε τότε μήπως ήσασταν και εσείς στο κόλπο;»



Παράλληλα επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την απουσία του Α. Σαμαρά από την βουλή σημείωσε «Δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του αφήνοντας τον έρμαιο».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε 4 υποβρύχια που σκουριάζουν και 1200 εργαζόμεους που δεν έχουν να κάνουν Χριστούγεννα. Πώς θα ξεφύγετε από αυτά . δεν χωρούν 4 υποβρυχια κάτω από το χαλί. Ολοκαίνουρια υποβρύχια σήμερα εγκαταλελειμένα. Ναυπηγεία ανασφάλιστα. Κίνδυνος ατυχήματος. Ελληνικό δημόσιο ακάλυπτο για ποσά που έχει να πληρώσει. Εταιρίες που έχουν εισπράξει εκατοντάδες εκατ.ευρώ , 2.4 δισ. (362 εκατ. μετά το 2010 όταν κόβατε μισθούς συντάξεις) και αντί τεσσάρων έχει μόνο ένα υποβρύχιο από αυτά».



Ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό δεν είναι το μόνο. «Έχουμε άλλα. Αλλά αν είμαστε εντάξει με αυτά, γιατί τα παραγγείλαμε; Και αγωγή από πλευρά ψευτοεπενδυτών. Θέλουν αποζημίωση 1 δισ. όταν ναυπηγεία σε κατάρρευση; Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος θα δώσει λόγο για τα εκατ. ευρώ που σπαταλήθηκαν;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο Ευ. Βενιζέλος «δείχνει στάση ενοχής» και πρόσθεσε «Δεν πρόκειται να δεχθώ την λάσπη στον ανεμιστήρα για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα.

Επίσης χαρακτήρισε σκανδαλώδη την σύμβαση των υποβρυχίων. «Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί.»

Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «πόντιοι Πιλάτοι».



«Θέλω μία απάντηση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που διερωτήθηκε «ποιος ο ιδιοκτήτης των ΕΝΑΕ σήμερα; Να ξέρουμε. Γιατί διαβάζοντας εκτελεστική συμφωνία, αγοραστής εμφανίζεται αμπου ντάμπι μαρ για την οποία έλεγε βενιζέλος ότι εξαιτίας παρουσίας της σε 53 χώρες μπορεί να φέρνει παραγγελίες. Για αυτό και επείσθη προφανώς να ψηφίσει κύρωση σύμασης η πλειοψηφία. Ένα μήνα μετά, μετ ροπολογία που απαλάσσει χαντεβε, αντικαθιστά αμπουνταμπι μαρ με πριμιβεστ».

Ο Αλ.Τσίπρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. «Παίρνουν δουλειά, δίνουν μίζες, δεν ολοκληρώνουν έργο, όχι μόνο δεν πληρώνουν για καθυστέρηση αλλά φτάχνουν ενδιάμεση, παίρνουν 1.2 δισ. σε καιρό κρίσης, γλιτώνουν έλεγχο από το ΣΔΟΕ, ταίζουν και παρένθετη εταιρία, βαράνε και διάλυση ναυπηγείων, αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, δεν βάζουν βίδα σε υποβρύχια τα αφήνουν και σκουριάζουν και ζητάνε και αποζημίωση». Προς διερεύνηση καταθέτω τα στοιχεία. Δεν είμαι ντετέκτιβ. Να μας πείτε. Ισχύουν ή δεν ισχύουν όλα αυτά; Μπορεί και να ισχύουν και να μην τα γνωρίζατε. Να πέσατε θύματα απάτης. Αλλά μετά από αυτό θα συνεχίσετε να το παίζετει πόντιοι πιλάτοι και να καταψηφίσετε; Δεν έχετε δικαιολογία να το κάνετε».






Διαβάστε επίσης:
Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για τα υποβρύχια

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών