Ανταρκτική: Ακινητοποιήθηκε το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του Χιονιού» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανταρκτική: Ακινητοποιήθηκε το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του Χιονιού»

13:41 | 3/1/14
Το κινεζικό παγοθραυστικό "Δράκος του Χιονιού" που έλαβε μέρος -μέσω ελικοπτέρου του- στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των 52 επιβατών του ρωσικού ερευνητικού σκάφους ακινητοποιήθηκε με τη σειρά του στους πάγους, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας της Αυστραλίας.

"Θα προσπαθήσει να κάνει ελιγμούς μέσα στον πάγο όταν οι συνθήκες της παλίρροιας θα είναι ευνοϊκές κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της 4ης Ιανουαρίου", ανακοίνωσε η αυστραλιανή υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, το αυστραλιανό παγοθραυστικό Aurora Australis στο οποίο έχουν επιβιβασθεί οι επιβάτες του ρωσικού πλοίου θα παραμείνει στην ανοικτή θάλασσα για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας της Αυστραλίας, τώρα υπάρχουν ανησυχίες για τη δική του ικανότητα κα κινηθεί μέσα στους πάγους.

Οι επιστήμονες και οι τουρίστες που επέβαιναν στο ρωσικό πλοίο, στην πλειοψηφία τους Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, αναμένεται να φθάσουν στην Τασμανία περί τα μέσα του Ιανουαρίου.

Το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου Akademik Shokalskii θα παραμείνει στο πλοίο μέχρι να γίνει δυνατή η αποκόλλησή του από τους πάγους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών