Διάκριση του τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πάτρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διάκριση του τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πάτρας

14:46 | 25/1/14
Διακρίθηκε ερευνητική μελέτη στον τομέα ανάπτυξης φαρμάκων...

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Κ. Πουλά, διακρίθηκε στο διαγωνισμό BioBiz που οργανώθηκε στο πλαίσιο του TEDMEDLive Athens.

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού, επιστήμονες από ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα κατέθεσαν προτάσεις από το ερευνητικό τους έργο με θέμα την υγεία, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά δώδεκα ερευνητικές ομάδες οι οποίες παρουσίασαν τις ερευνητικές-εμπορικές τους προτάσεις σε μέντορες που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό χώρο της υγείας.

Η ομάδα, με την πρότασή της «Crystallisation of insulin under non-contact current transfer (NCCT) technology», επελέγη στις τέσσερις εκείνες ομάδες που θα παρουσιάσουν την ερευνητική τους ιδέα ενώπιον ομάδας ξένων χρηματοδοτών (venture capitals) τις προσεχείς ημέρες.

Η έρευνα της ομάδας του Πανεπιστημίου μας δείχνει ότι η κρυστάλλωση βιολογικών μακρομορίων διευκολύνεται και βελτιώνεται όταν το διάλυμα κρυστάλλωσης εκτίθεται στην επίδραση μιας νέας τεχνολογίας, της ασύρματης μικροηλεκτροδιέγερσης που αναπτύσσεται πειραματικά στο εργαστήριο του Τμήματος Φαρμακευτικής.

 Η εφεύρεση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα από τις βιομηχανίες φαρμάκων παγκοσμίως, με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή κρυσταλλικής ινσουλίνης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών