«Εκλογές εμείς πηγαίνουμε για το 2016» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Εκλογές εμείς πηγαίνουμε για το 2016»

14:26 | 30/1/14
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο κόμμα το οποίο παραμένει δέσμιο της ανευθυνότητας.


«Εμείς την υπευθυνότητά μας την έχουμε δείξει ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, έχοντας για κριτήριο τον τόπο και την αγάπη για τον Έλληνα.



Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα νόμο, ούτε εκείνα που είναι προφανή. Λέει τεράστιο όχι σε όλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν ήρθαμε να καταδικάσουμε τον κόσμο σε αιώνια κατάθλιψη».

«Με όσους διαλαλούν ότι θα κηρύξουν τη χώρα σε πτώχευση τη στιγμή που είμαστε στο παρά πέντε να κερδίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους συνεργασίες δεν κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όσο συνεχίζει αυτήν την ανευθυνότητα δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του και πώς είναι δυνατό να συνεργαστούμε με όσους συστηματικά κατ' επάγγελμα υπονομεύουν την πρόοδο της χώρας, με όσους σκορπούν ανασφάλεια και απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαμε για να ξαναφύγουμε».



Αναφερόμενος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε: «Εκλογές εμείς πηγαίνουμε για το 2016», απαντώντας όπως τόνισε και στα σενάρια που εμπλέκουν τις εξαγγελίες του για την ανεργία με ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.



Μάλιστα ο πρωθυπουργός στην αναφορά του για το πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, επικαλέστηκε τη συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη RealNews την Κυριακή σύμφωνα με την οποία: «η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».



Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι πρωτογενές πλεόνασμα όχι απλά θα αγγίξει, αλλά θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σημειώνοντας ότι το 70% θα επιστρέψει στην κοινωνία και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.

«Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μας λοιδορούσαν. Με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός.



Και πρόσθεσε: «Κάποιοι το αμφισβήτησαν λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι αδιαμφισβήτητο, καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει.



Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία. Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί. Στον ελληνικό λαό θα επιστρέψει το πλεόνασμα, όπως σε αυτόν επιστρέφει τα κλεμμένα» τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Σαμαρά και στο θέμα της εξόδου της χώρας μας στις διεθνείς αγορές. «Πολύ σύντομα θα βγούμε όταν πρέπει και όταν μπορούμε με ασφάλεια στις διεθνείς αγορές. Στους επόμενους μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Και σημείωσε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, είτε αρέσει αυτό σε μερικούς, είτε όχι».

Για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι το κόμμα του: «θα δώσει τη μάχη και την κερδίσει», καθώς όπως είπε, «ο ελληνικός λαός είναι πονεμένος αλλά είναι και ώριμος και ξέρει να ξεχωρίζει την υπευθυνότητα από τον φθηνό λαϊκισμό».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Κάρας o κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Πώς την βλέπουν τη δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ; Θα μοιράζουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων στους Ευρωβουλευτές;»

Διαβάστε επίσης:
Τέλος στα περί «μεγάλου συνασπισμού»

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών