13:45 | 9/1/14
Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οποία ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης.
Από τους συνολικά κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη δικογραφία για την υπόθεση δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ήδη έχουν συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης καθώς και ένα ακόμα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας.
Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης πήγε στο δωμάτιο του ιδιωτικού νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο κ. Δ. Κοντομηνας και παρουσία του δικηγόρου του κ. Γρηγόρη Τσόλια του ανακοίνωσε το κατηγορητήριο και του απήγγειλε τις κατηγορίες.
Ο κ. Κοντομηνάς πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 10:00.
Ο ανακριτής διαπίστωσε ότι όντως ο κ. Δ. Κοντομηνάς είναι άρρωστος και δεν τίθεται θέμα μετακίνησής του από την ιδιωτική κλινική που τώρα νοσηλεύεται.
Από τον περασμένο Ιούλιο είχε ξεκινήσει η έρευνα
Για την υπόθεση του ΤΤ πορίσματα έχει καταρτίσει και η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος. Τα πορίσματα της κεντρικής τράπεζας, πάντως, δεν εντοπίζουν τις επισφάλειες, οι οποίες αναδεικνύονται από τη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που έχουν δώσεις εγγυήσεις με την προσωπική τους περιουσία.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.
Στους εισαγγελείς Διαφθοράς διαβιβάστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, πέντε πορίσματα από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε την έρευνά της το 2010, για την περίοδο που αφορά το χρονικό διάστημα 2007- 2012.
Επίσης, διαβιβάστηκε και ένα πόρισμα από την Αρχή για την Καταπολέμηση Κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.
Η δίωξη που ασκήθηκε κατά των 25 προσώπων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, επικεφαλής, αλλά και υπάλληλοι του ΤΤ, αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεσης συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση. Το τελευταίο αδίκημα αφορά κυρίως υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς από στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι από τα χρήματα των δανείων έλαβαν ποσά σε λογαριασμούς τους.
«Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες»
Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.
«Τα δάνεια του Ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία. Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει.
Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει», αναφέρει ανακοίνωση του προέδρου του ομίλου της DEMCO, Δημήτρη Κοντομηνά, μετά από την έκδοση τουλάχιστον δέκα ενταλμάτων σύλληψης τα οποία εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.
«Θα έρθω στην Ελλάδα να δώσω εξηγήσεις»
«Είμαι στο εξωτερικό και θα επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα για να δώσω εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σχολιάζοντας τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί προεδρίας του.
Υπογράμμισε πως το ΤΤ είχε επισφαλή δάνεια 5% έναντι των συστημικών τραπεζών που ξεπέρασαν το 20% κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, τη χρηστή διοίκηση.
Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το Διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφαλή δάνεια. Για τον Άγγελο Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;».
Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω».
Πηγή: newsbeast.gr
Σχετικά άρθρα