Παπούλιας: Προτεραιότητα της προεδρίας τα θέματα διαχείρισης των θαλάσσιων σύνορων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπούλιας: Προτεραιότητα της προεδρίας τα θέματα διαχείρισης των θαλάσσιων σύνορων

16:20 | 20/1/14
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο προεδρικό μέγαρο, η συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια με τον μεταβατικό πρόεδρο της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούλιο του 2013 έπειτα από το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Μανσούρ συναντήθηκε νωρίτερα και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα και ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων και η διαχείριση των θαλάσσιων συνόρων, καθώς εκκρεμεί η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών.

Το θέμα έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αιγύπτιο ομόλογό του λέγοντας ότι «προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας είναι και η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των θαλάσσιων σύνορων της Ε.Ε. Θυμίζω ότι μέχρι στιγμής η συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι σε τεχνικό επίπεδο, σε επίπεδο επιτρόπων.

Παρόντες στο προεδρικό μέγαρο είναι και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο κ. Αβραμόπουλος, η κ. Κεφαλογιάννη και ο κ. Χατζηδάκης ενώ σε λίγη ώρα θα έρθει ο πρωθυπουργός για το γεύμα εργασίας που ακολουθεί προς τιμήν του Αιγύπτιου προέδρου.

Σημειώνεται ότι η Αθήνα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επισκέπτεται ο Αντλί Μανσούρ, και αυτό διότι η Ελλάδα ασκεί την προεδρία του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι μεταβατική, καθώς στη χώρα, εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο οπότε και θα προκύψει ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα και μέχρι τότε η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, αλλά και Κύπρου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών παραμένει σε επίπεδο τεχνικών επίτροπων.

«Εκτιμούμε τις θέσεις της Ελλάδας που στηρίζονται στη μη επέμβαση στα εσωτερικά των άλλων χωρών», είπε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών