Πλημμύρες προκαλούν νέα προβλήματα στη Βρετανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πλημμύρες προκαλούν νέα προβλήματα στη Βρετανία

13:59 | 3/1/14
Εκατοντάδες οικίες έχουν εκκενωθεί στις δυτικές ακτές της Αγγλίας και της Ουαλίας και κάτοικοι σε άλλες περιοχές της Βρετανίας έχουν προειδοποιηθεί να έχουν έτοιμα τα απαραίτητα σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η χώρα δέχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με εκτεταμένες πλημμύρες...

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στις παράκτιες περιοχές λόγω του συνδυασμού της υψηλής παλίρροιας και των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής με ταχύτητα που ξεπερνά τα 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει θέσει σε ισχύ 16 σοβαρές προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πλημμυρών που μπορούν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι κάτοικοι της Ουαλίας, της νότιας και της δυτικής Αγγλίας έχουν προειδοποιηθεί να μην πλησιάζουν σε παραλίες, προκυμαίες και παράκτια μονοπάτια. Το ύψος των κυμάτων αναμενόταν να φτάσει τα 9 με 10 μέτρα. Στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, στην Κορνουάλη, οι κάτοικοι έχουν αναφέρει πλημμύρες με το νερό να φτάνει τα 60 εκατοστά.

Οι προβλέψεις των αρχών κάνουν λόγο για τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαε
τίας σε ορισμένες περιοχές.

Για ακόμα μία ημέρα η κακοκαιρία προκαλεί προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας, ενώ την εμφάνισή τους έχουν αρχίσει να κάνουν ξανά τα πρώτα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Η κακοκαιρία την εβδομάδα των Χριστουγέννων είχε αφήσει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σχεδόν καθ’ όλη την περίοδο των εορτών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για μία παρατεταμένη περίοδο «εξαιρετικά κακού καιρού». Ο υπουργός προεδρεύει σήμερα συσκέψεων της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, που είναι γνωστή ως Cobra.

Τις τελευταίες ημέρες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Ένας 27χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα ενώ κολυμπούσε με φίλους σε παραλία της Κορνουάλης τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Την ίδια ημέρα μία γυναίκα επίσης παρασύρθηκε από τα κύματα στο Ντέβον, όπου παραθέριζε με την οικογένειά της. Ένας ακόμα άνδρας που αγνοείται στο Ντόρσετ πιστεύεται ότι έπεσε στο φουσκωμένο ποταμό Στάουρ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών