Ταϊλάνδη: Κανονικά στις 2 Φλεβάρη οι εκλογές, ενώ «κλείνει» η Μπανγκόκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ταϊλάνδη: Κανονικά στις 2 Φλεβάρη οι εκλογές, ενώ «κλείνει» η Μπανγκόκ

13:15 | 15/1/14
Κανονικά στις 2 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές στην Ταϊλάνδη, παρά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αντικυβερνητικών διαδηλωτών για αναβολή τους, όπως αποφάσισε την Τρίτη η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης την οποία μποϊκόταραν οι αντικυβερνητικοί, παρά το γεγονός ότι είχαν κληθεί να συμμετάσχουν από την πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναγουάτρα.

Ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη η πολιτική ένταση κλιμακώθηκε λόγω ένοπλης επίθεσης εναντίον ομάδας διαδηλωτών, η οποία άφησε τραυματισμένους δύο αντικυβερνητικούς.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται εν μέσω της μαζικής προσπάθειας των αντικυβερνητικών να «κλείσουν» την πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Έχουν αποκλείσει σημαντικούς οδικούς άξονες και έχουν στήσει καταυλισμούς σε άλλες περιοχές της πόλης.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την πρωθυπουργό πως ελέγχεται από τον αδελφό της, τον ανατραπέντα πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναγουάτρα. Απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα μη εκλεγμένο «Λαϊκό Συμβούλιο», το οποίο και θα αναλάβει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών