Ευρωεκλογές όπως... Εθνικές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ευρωεκλογές όπως... Εθνικές

11:35 | 15/2/14
Ονόματα που έχουν μεγάλη δημοτικότητα θα επιλέξουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ως υποψηφίους για την μάχη των ευρωεκλογών...

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών καταργώντας την λίστα, στην Συγγρού και την Κουμουνδούρου πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις.

Το γεγονός ότι χρειάζεται πλέον σταυρός προτίμησης και απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες κάνουν τα κόμματα να στραφούν σε στελέχη που έχουν μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη και αναμένεται να επιλέξουν πρωτοκλασάτα στελέχη.

Για πρώτη φορά οι ευρωεκλογές αποκτούν τόσο μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις και ανατροπές.

Το πρώτο και τελευταίο λόγο για τους 42 «γαλάζιους» υποψηφίους θα τον έχει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε τις πρώτες του συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες και κομματικά στελέχη για την συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου. Επικεφαλής δεν θα υπάρχει αφού με το νέο σύστημα τα ονόματα θα είναι με αλφαβητική σειρά.

Στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να διατεθειμένος αυτή την φορά να δεχθεί τις αρνήσεις που δέχθηκε από τα πρωτοκλασάτα ονόματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών