Μητσοτάκης: Φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ

14:45 | 7/2/14
Από την επόμενη εβδομάδα ξανά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών η διαδικασία έκδοσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων είπε:

«Το δικό μας το υπουργείο έχει μία ιδιαιτερότητα, και μια μεγάλη δυσκολία. Είναι από τη φύση του οριζόντιο υπουργείο. Δεν έχω έναν τομέα, υγεία, παιδεία, να είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος. Πρέπει να συνεργάζομαι συνέχεια με άλλα υπουργεία για να μπορούμε να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές που θέλουμε να πετυχαίνουμε».



Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα ζήτημα συντονισμού του κυβερνητικού έργου συνολικά. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η γενική γραμματεία συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Δηλαδή όταν διαφωνεί ένας υπουργός με έναν άλλον σε ένα επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής, πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός, αυτές οι διαφωνίες να λύνονται. Αυτό είναι ένα επίπεδο πάνω από αυτό το οποίο σας λέω εγώ».

Σε αυτό το σημείο έφερε ως παράδειγμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών προαναγγέλλοντας και την επιστροφή του μέτρου της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας: «Αν θέλω αύριο να περάσω παραπάνω υπηρεσίες στα ΚΕΠ και αναφέρομαι στα ΚΕΠ γιατί είναι ένας δοκιμασμένος θεσμός που απολαμβάνει της σχεδόν καθολικής αναγνώρισης των πολιτών.

Τι παραπάνω υπηρεσίες μπορώ να περάσω στα ΚΕΠ; Φορολογική ενημερότητα. Θα περάσει στα ΚΕΠ την επόμενη εβδομάδα. Οπως την παίρνει κάποιος από το διαδίκτυο θα μπορεί από το ΚΕΠ. Για να γίνει αυτό, το οποίο μπορεί να ακούγεται απλό, σας διαβεβαιώνω ότι χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από μέρους μας».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών