Νέα κυβέρνηση και ετοιμασίες για προεδρικές εκλογές ζητά από Ουκρανία η ΕΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέα κυβέρνηση και ετοιμασίες για προεδρικές εκλογές ζητά από Ουκρανία η ΕΕ

22:25 | 10/2/14
Κάλεσμα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη διενέργεια προετοιμασιών για «ελεύθερες και δίκαιες» προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία απεύθυνε τη Δευτέρα οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, σε μία κίνηση που μπορεί να εκληφθεί ως νύξη κατά του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της ενωμένης Ευρώπης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για περιστατικά «βίας, εξαφανίσεων, βασανιστηρίων, και εκφοβισμού», και τονίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης «της ατμόσφαιρας ατιμωρησίας» που επικρατεί.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. σημείωσε μάλιστα πως, σε περίπτωση που η νέα ουκρανική κυβέρνηση επιδιώξει «οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις», οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να τη βοηθήσουν να λάβει οικονομική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς.

Σημειώνεται πως η παραίτηση του προέδρου Γιανούκοβιτς παραμένει το κύριο αίτημα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι σε πλατείες και δρόμους του Κιέβου.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Ε.Ε. για εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών