Σαμαράς: Κορυφαίο θέμα το Κυπριακό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Κορυφαίο θέμα το Κυπριακό

14:53 | 7/2/14
Το Κυπριακό αποτελεί το κορυφαίο εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να αντλήσουν οι Ελληνες διδάγματα από τις πολύ πρόσφατες φάσεις του Κυπριακού ώστε η λύση να γίνει δεκτή μέσω δημοψηφίσματος. 


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας, τις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ευρύτατη εθνική συναίνεση. Εστειλε ταυτόχρονα μήνυμα στην Τουρκία ότι μάταια επιμένει να δημιουργήσει σκηνικό έντασης. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου, είπε ότι ενδέχεται σύντομα να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν το οποίο διασφαλίζει τις βασικές αρχές για μία ενιαία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. 

Κατέληξε όμως με νόημα ο κ. Αναστασιάδης ότι τα πιο δύσκολα είναι αυτά που ακολουθούν και το κοινό ανακοινωθέν δεν προϋποθέτει τη λύση του Κυπριακού.
Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών