Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις στην Κύπρο για το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις στην Κύπρο για το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος

00:04 | 7/2/14
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης στην Κύπρο έχει προκαλέσει το προτεινόμενο κοινό ανακοινωθέν που θα αποτελέσει βάση για συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό, με τον αρχηγό του συμπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Νίκο Παπαδόπουλο να στέλνει επιστολή στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μέσω της οποίας προειδοποιεί πως αποδοχή της κοινής δήλωσης θα «αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στο παρόν και το μέλλον» της Κύπρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαμηνύει στον Ν. Αναστασιάδη πως με το συγκεκριμένο κείμενο «η τουρκική πλευρά πετυχαίνει τις περισσότερες από τις διαχρονικές επιδιώξεις της και μάλιστα πριν καν αρχίσουν».

Αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικών αναταράξεων, σημειώνει πως η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων ακυρώνεται από την επίμαχη πρόταση.

Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ζήτησε τη σύσταση «κοινού μετώπου αντίστασης ικανό να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Προέδρου Αναστασιάδη», τονίζοντας πως το προτεινόμενο ανακοινωθέν οδηγεί «σε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επαναφέρει την αρχή της ‘παρθενογένεσης’» αλλά και «σε χαλαρή Συνομοσπονδία υπό τον μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Υπενθυμίζεται πως ο κύπριος πρόεδρος βρίσκεται στην Αθήνα, και στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ίδιος έχει κάνει λόγο για σοβαρές προοπτικές συμφωνίας με την τουρκοκυπριακή πλευρά επί της Κοινής Δήλωσης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών