ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν τριπλές κάλπες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν τριπλές κάλπες

08:53 | 20/2/14
Εθνικές εκλογές εξακολουθεί να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη του να μην αποκλείουν ακόμα και την διενέργειά τους και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου «σηκώνει» το θέμα των ΜΚΟ, ενώ ζητά τα ονόματα όσων «τοπικών αρχόντων» εμπλέκονται σε υποθέσεις μαύρου χρήματος…

Συνδέοντας σε κάθε περίπτωση τον χρόνο των εθνικών εκλογών με το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, στις οποίες άλλωστε η Κουμουνδούρου έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο και την τρόικα, αφού προεξοφλεί ήττα της κυβέρνησης και άρα θέμα πολιτικής νομιμοποίησής της στο εξής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δεν αποκλείει και εκλογικό αιφνιδιασμό της κυβέρνησης νωρίτερα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχουν πιθανότητες η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ή προεξοφλώντας το κακό για την ίδια αποτέλεσμα, να προκαλέσει εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές «για να μπορέσει να έχει μία πιο αξιοπρεπή ήττα», όπως είπε, εξηγώντας ότι «αν η ήττα είναι βαριά, μεγάλη, θα θέσει σε αμφισβήτηση και την ίδια του την αρχηγία στην ΝΔ».

Ερωτηθείς ο ίδιος για την υπόθεση των ΜΚΟ, έκανε λόγο για συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, μέσα στις οποίες κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι οργάνωσαν ένα δίκτυο πελατειακών σχέσεων μέσω των ΜΚΟ, την ίδια ώρα που μιλούσαν για καταπολέμηση της ασυδοσίας, της διαφθοράς και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών.

«Μου προκαλεί έκπληξη πως διάφορα κυβερνητικά στελέχη και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και από τον χώρο της ΝΔ κάνουν τώρα σαν να ανακαλύπτουν την Αμερική», είπε, καταλογίζοντας ευθύνες και στον Γιώργο Παπανδρέου ως προϊστάμενο της κυβέρνησης τότε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για «πρώτου μεγέθους σκάνδαλο» και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα. «Κονδύλια που προβλέπονταν για τις ΜΚΟ μεταφέρονταν στις απόρρητες δαπάνες και η διαχείρισή τους ήταν πλήρως αδιαφανής», είπε, εμπλέκοντας στην υπόθεση και το όνομα στενού συνεργάτη του νυν πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. «Δικηγόρος του κυρίου Ρόντου, τότε, ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης», είπε, σχολιάζοντας ότι δεν επρόκειτο για τυχαία υπεράσπιση, αλλά για «συγκεκριμένη πολιτική επιλογή».

Την ίδια ώρα, τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά, με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης Νικολούδη, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εμπλεκομένων δημάρχων και περιφερειαρχών. «Οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή και την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων πρέπει να ολοκληρωθούν ταχύτατα», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ως «ηθικά και πολιτικά επιβεβλημένη» τη δημοσιοποίηση των ονομάτων δημάρχων και περιφερειαρχών που περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη.


Εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Αθήνα

Με αυτή τη «βεντάλια» θεμάτων ανοιχτή, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, ο χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά την έναρξη της διήμερης εκδήλωσης της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, με θέμα «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα, Δικαιώματα και η ελευθερία του Τύπου», στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Στην ίδια διημερίδα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, το όνομα του οποίου ακούγεται και για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιες περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση και Αττικής Ρένα Δούρου κ.α.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών