Σχεδιάζει «απόδραση» μέσω... Στρασβούργου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σχεδιάζει «απόδραση» μέσω... Στρασβούργου

07:37 | 3/2/14
Σκληρό παιχνίδι εκβιασμού, με στόχο την αποφυλάκιση μέσω Στρασβούργου του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου και ενδεχομένως και του φερόμενου ως υπαρχηγού Νίκου Παππά, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να παίξει η Χρυσή Αυγή, χρησιμοποιώντας τις ευρωεκλογές.

Hδη το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο αφήνει ανοιχτό παράθυρο. «Εναπόκειται στην εθνική διοίκηση να δώσει λύση, δηλαδή τον τερματισμό της προφυλάκισης», ήταν απάντηση που πήρε η Realnews σε ερώτημα που έθεσε στον επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδα Δημητρακόπουλο, για το τι προβλέπεται στην περίπτωση που πρόσωπα τα οποία εκλέγονται ευρωβουλευτές βρίσκονται στη φυλακή. «Πώς θα ασκούν τα δικαιώματά τους στην Ευρωβουλή;», ρωτήσαμε.

«Θα υποβληθεί αίτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ελληνική κυβέρνηση για την αποφυλάκισή τους; Προβλέπεται κάποια άλλη διαδικασία;». «Αν στη συνέχεια υπάρξει καταδίκη, προβλέπεται διαδικασία άρσης της ασυλίας», διευκρίνισε ο Λ. Δημητρακόπουλος.

Είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες πετούν το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση. Διακεκριμένοι συνταγματολόγοι, βέβαια, επισημαίνουν ότι, αν κάποιος είναι στη φυλακή, παραμένει στη φυλακή, σε κάθε περίπτωση.


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα


Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών