Το Μαξίμου έξω πάει καλά... | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το Μαξίμου έξω πάει καλά...

08:54 | 8/2/14
Σε αντιφατική πραγματικότητα κινείται και πάλι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βλέπει τα καλά νέα να έρχονται το ένα μετά το άλλο από το εξωτερικό την ώρα που στο εσωτερικό μέτωπο καλείται να αντιμετωπίσει τριβές, εσωκομματικά μαχαιρώματα, υπουργούς που κλείνουν το μάτι στην εκλογική τους πελατεία και μεγάλη γκρίνια για το θέμα των διοδίων.

Η εχθρική για την Ελλάδα Bild - πρόσφατα ανακάλυψε ότι οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς - ετοιμάζει μία σχεδόν διθυραμβική συνέντευξη με τον Πρωθυπουργό έχοντας ήδη φτιάξει ειδικό βίντεο κοντά στα δυο λεπτά με εικόνες από το Μέγαρο Μαξίμου και με τη διαπίστωση των συντακτών της για την αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας παρά το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είχε καθόλου αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχολιάζοντας μέσω πηγών του υπουργείου Οικονομικών τα όσα είχε δηλώσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - δια του Τζέρι Ράις - δηλώνει ότι μπορεί να ξαναδεί τα νούμερα του Ελληνικού χρέους, χωρίς καμία αναφορά όμως σε «κούρεμα» αυτή τη φορά -πετώντας και πάλι το μπαλάκι στους ευρωπαίους για την υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να βρίσκεται σε μία θέση ισχύος ως προς τα «μεγάλα» περιμένοντας την πιστοποίηση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που όπως έχει γράψει το real.gr μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 1,5 δισ. ευρώ ζητώντας από την τρόικα να κάνει «έκπτωση» σε κάποιες από τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ προς χάριν της κυβερνητικής σταθερότητας δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι όλα θα προχωρήσουν με το «χρόνο τους» και πως η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν θα γίνει αλόγιστα ενόψει εκλογών.


Η άλλη όψη του νομίσματος

Αυτή όμως είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος. Γιατί ο Πρωθυπουργός στο εσωτερικό μέτωπο βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές τριβές που εκδηλώθηκαν με το «καλημέρα» των ζυμώσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το «αντάρτικο» Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη, που από πολλούς «γαλάζιους» χρεώνεται στην απειρία του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου βάζει τη ΝΔ σε μεγάλο κίνδυνο με προοπτική ήττας σε μία περιφέρεια που θεωρείται «κάστρο» του κόμματος.

Το άτυπο χρίσμα που δόθηκε στον Γιάννη Ιωαννίδη δημιουργεί αυτόματα πολλά προβλήματα στην επιλογή του κόμματος για το δήμο Θεσσαλονίκης -με εισηγήσεις ακόμη και για στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη - ενώ φέρνει στην επιφάνεια και τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Αθηναίων αλλά και στην περιφέρεια Αττικής.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν έχουν καμία απάντηση να δώσουν στο ερώτημα «τι θα γίνει με τον Νικήτα Κακλαμάνη» παρά το γεγονός ότι η Λ. Συγγρού έχει εισπράξει συνεχή «όχι» από πρωτοκλασάτα στελέχη όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νίκος Δένδιας ή ο Άδωνις Γεωργιάδης που χθες έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο της Φωτεινή Πιπιλή για τις γνώσεις που έχει στα αυτοδιοικητικά.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για την περιφέρεια Αττικής όπου όσο περνάει ο καιρός τόσο εντείνονται οι φωνές για στήριξη του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα μπορέσει να «κλειδώσει» μια καθαρή νίκη για τη ΝΔ.

Μεγάλο «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση αποτελεί και το μέτωπο των αγροτών οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθούν με στελέχη της ΝΔ στη Λ. Συγγρού σε μία προσπάθεια να «σπάσουν» τα μπλόκα τουλάχιστον εκείνα που δεν ελέγχονται από το ΚΚΕ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η χθεσινή αποστροφή του αρμόδιου υπουργού Αθ. Τσαυτάρη στη βουλή ότι «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος» και αυτό λίγες ώρες μετά το όπισθεν ολοταχώς που έκανε η κυβέρνηση στα φορολογικά των αγροτών ανακοινώνοντας σειρά μέτρων που όμως και πάλι δεν ικανοποίησαν τον αγροτικό κόσμο.

Προβληματισμό προκαλεί τέλος και το θέμα της αύξησης της τιμής των διοδίων που χθες έκανε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να «καρφώσει» την κυβέρνηση Καραμανλή και τον τότε αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σουφλιά ο οποίος υπέγραψε τις επίμαχες συμβάσεις που μπήκαν σε εφαρμογή και οδήγησαν στις αυξήσεις των τιμών με το Μαξίμου να ζητά από τους βουλευτές στις δημόσιες αντιπαραθέσεις του με στελέχη της αντιπολίτευσης, να επιμένουν στις μειώσεις τιμών που ισχύουν για τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που χρησιμοποιούν καθημερινά τους σταθμούς διοδίων. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών