Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή

13:16 | 7/3/14
Σε διαπληκτισμό μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, μετετράπη η συζήτηση επίκαιρης ερώτηση του δεύτερου για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και το μέλλον όσων εργάζονταν σε αυτήν.

«Θέλετε να καταργήσετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να έχει ανάγκη τους Φούχτελ», είπε ο κ. Καπερνάρος, προειδοποιώντας εν είδει «πολιτικής απειλής», όπως είπε, ότι όταν θα κερδίσει τη δημαρχία Αθηναίων, θα συγκρουστούν μέχρι τέλους για τέτοια θέματα, όπως η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που μεταξύ άλλων φρόντιζε προληπτικά για την πάταξη του παρεμπορίου.

«Καταλαβαίνω την ανάγκη του συναδέλφου να αξιοποιήσει το κοινοβουλευτικό βήμα για να κάνει προεκλογική καμπάνια», είπε με νόημα ο υπουργός, σημειώνοντας πως εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσον θα πρέπει ένας βουλευτής εν ενεργεία να είναι υποψήφιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Όταν παραιτηθεί ο κ.Σπηλιωτόπουλος...», ακούστηκε εκτός μικροφώνου ο κ. Καπερνάρος, για να πάρει την απάντηση του υπουργού ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια για όλους και πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στο πρόσωπό του.

Επί της ουσίας, πάντως τον ρώτησε αν πιστεύει ότι η δημοτική αστυνομία ήταν αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου, αναρωτώμενος παράλληλα αν έχει το κράτος τη δυνατότητα να αξιοποιήσει υπαλλήλους με προσόντα σε άλλους κλάδους.

«Αν υπήρχαν δημοτικοί αστυνομικοί, πτυχιούχοι του οικονομικού κλάδου, δεν θα ήταν πιο χρήσιμοι στο υπουργείο Οικονομικών;», ρώτησε θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες της κινητικότητας. Είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι «η κατάταξη ενός υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα δεν ισοδυναμεί με απόλυση», αλλά και πως η κατάργηση των θέσεων των δημοτικών αστυνόμων σημαίνει αυτόματα το πέρασμά τους σε διαθεσιμότητα.

Ο ίδιος μίλησε για αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων που επιβάλλουν την πρόσληψη 482 ατόμων, ενώ από τους 3300 υπαλλήλους , σημείωσε ότι 452 δεν τέθηκαν ποτέ σε διαθεσιμότητα λόγω μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα ότι έχουν προκηρύξει 2458 θέσεις εργασίας, αλλά και πως σε 156 περιπτώσεις που βρέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά ή οι υπάλληλοι δεν πληρούσαν τους όρους, οι διορισμοί τους θα ανακληθούν.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών