Διαφωνία Κυρ. Μητσοτάκη - Απ. Κακλαμάνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διαφωνία Κυρ. Μητσοτάκη - Απ. Κακλαμάνη

14:23 | 7/3/14
Με τις «κατηγορίες» περί δυσμενούς μεταχείρισης των πτυχιούχων ΤΕΙ κατά τη διαδικασία της μοριοδότησης διαφώνησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραδέχθηκε πάντως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη ότι όντως στην πράξη δεν εφαρμόζεται η εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εξηγώντας πως στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα προβλέπεται μοριοδότηση με τον ίδιο τρόπο, τόσο για υπαλλήλους ΠΕ όσο και ΤΕ, μετά από υπουργική απόφαση, διευκρίνισε ότι όταν τίθεται ζήτημα δεύτερου πτυχίου, αυτό αντιμετωπίζεται ως ίσο ή και ανώτερο αν για παράδειγμα είναι πανεπιστημιακό με το πρώτο να ήταν τεχνολογικό.

Εξηγώντας ο κ. Κακλαμάνης πως τα ΤΕΙ εν πολλοίς ιδρύθηκαν για να σταματήσει ο « μονόδρομος» όλοι οι απόφοιτοι να θέλουν να γίνουν γιατροί και δικηγόροι, υποστήριξε ότι παρά ταύτα επί 30 χρόνια αυτά τα ιδρύματα καταπολεμούνται. Χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός ως άδικο για τους αποφοίτους αλλά και τη χώρα, τη στιγμή που αναγνωρίζονται οι απόφοιτοι κολεγίων και αγνώστου κύρους πανεπιστημίων στο εξωτερικό...

Μιλώντας για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία σύνθετη και πρωτόγνωρη διαδικασία για τη Δημόσια Διοίκηση, που το υπουργείο του προσπάθησε να διαχειριστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα. Παραδέχθηκε πάντως ότι ο εκτελεστικός νόμος 3549 του άρθρου 16 του Συντάγματος που προβλέπει εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεν έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη λειτουργία στον δημόσιο τομέα, αφού πρέπει να αλλάξουν επιμέρους ρυθμίσεις (προσοντολόγιο κ.ο.κ.).

Έκανε πάντως λόγο για ένα ζήτημα που αν ανοίξει, θα έχει μισθολογικές αναπροσαρμογές...

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών