Κατηγορηματική διάψευση πως το Boeing συνέχισε να πετά μετά την εξαφάνιση από Μαλαισία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κατηγορηματική διάψευση πως το Boeing συνέχισε να πετά μετά την εξαφάνιση από Μαλαισία

12:41 | 13/3/14
Σε διάψευση του δημοσιεύματος της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysian Airlines ενδέχεται να συνέχισε να πετά, προς άγνωστη κατεύθυνση, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ προέβη το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Το επίμαχο δημοσίευμα επικαλούνταν ως πηγές αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα που έστειλαν οι μηχανές του Boeing 777-200. Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας απέρριψε το σενάριο οι μηχανές να έστειλαν στοιχεία μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ.

Αναφερόμενος δε στις δορυφορικές φωτογραφίες πιθανών συντριμμιών της πτήσης MH370 που δημοσίευσε η Κίνα, και τελικά δεν οδήγησαν στον εντοπισμό κάποιου τμήματος του αεροσκάφους, ο υπουργός σημείωσε πως εκδόθηκαν «κατά λάθος».

Το δημοσίευμα της WSJ έγειρε το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να διήνυσε περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα προς άγνωστη κατεύθυνση μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι Αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το Μπόινγκ να άλλαξε κατεύθυνση «με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την WSJ, αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε ο πιλότος είτε κάποιος άλλος επιβαίνοντας να άλλαξε την πορεία του αεροπλάνου, έχοντας κλείσει τα μηχανήματα (transponders) που στέλνουν σήματα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Ανώτατος αξιωματούχος της Malaysia Airlines δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η αεροπορική εταιρεία «δεν έχει λόγους να πιστεύει» ότι κάποιες από κινήσεις του πληρώματος προκάλεσαν την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Τελευταίο επιβεβαιωμένο στίγμα του αεροσκάφους στάλθηκε πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, μεταξύ των εναέριων χώρων της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών