Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το χαμένο Boeing ενώ συγγενείς εκφράζουν την οργή τους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το χαμένο Boeing ενώ συγγενείς εκφράζουν την οργή τους

16:33 | 25/3/14
Αποκλειστικά στο «νότιο διάδρομο» ερευνών και σε περιορισμένο πεδίο επικεντρώνονται πλέον οι προσπάθειες εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν, προσθέτοντας πως οι επιχειρήσεις στο «βόρειο διάδρομο» έχουν πλέον τερματιστεί.

Το πεδίο των ερευνών έχει πλέον έκταση 469,41 χιλιάδες τετραγωνικά ναυτικά μίλια, από 2,24 εκατομμύρια τνμ που ήταν μέχρι πρότινος. Οι έρευνες έχουν ανασταλεί για σήμερα Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας και τρικυμίας που επικρατούν στην επίμαχη ζώνη, ωστόσο αναμένεται να συνεχιστούν την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο κ. Χουσεΐν αποκάλυψε πως από την τελευταία ανάλυση δορυφορικών στοιχείων ανακαλύφθηκε ένα τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα που εξέπεμψε το αεροσκάφος στις 02:19 το βράδυ της εξαφάνισής του, δηλαδή περίπου επτά ώρες αφότου χάθηκε από τα ραντάρ.

Οι δηλώσεις του κ. Χουσεΐν ήλθαν μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως ανάλυση δορυφορικών δεδομένων καταδεικνύει ότι το αγνοούμενο Boeing συνετρίβη στα νερά του νότιου Ινδικού Ωκεανού, παρασέρνοντας στο θάνατο τους 239 επιβαίνοντες.

Η Κίνα έχει ζητήσει από τη Μαλαισία να της κοινοποιήσει τα στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, στέλνοντας ειδικό απεσταλμένο στην Κουάλα Λουμπούρ.

Την ίδια στιγμή, σε μία εκδήλωση οργής και αγανάκτησης, συγγενείς των επιβατών συγκρούστηκαν την Τρίτη με αστυνομικούς έξω από την μαλαισιανή πρεσβεία στο Πεκίνο.

Πολλοί συγγενείς των επιβατών εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες για την εγκυρότητα της ανάλυσης που επικαλέστηκε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός, ζητώντας απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών