Τρεις πτέραρχους που φέρονται σχεδίαζαν πραξικόπημα συνέλαβε η Βενεζουέλα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τρεις πτέραρχους που φέρονται σχεδίαζαν πραξικόπημα συνέλαβε η Βενεζουέλα

20:43 | 25/3/14
Τρεις πτέραρχους της πολεμικής αεροπορίας της Βενεζουέλας οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για σχεδιασμό αντικυβερνητικού πραξικοπήματος συνέλαβε η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο, όπως αποκάλυψε την Τρίτη ο ίδιος ο βενεζουελανός πρόεδρος.

Ο κ. Μαδούρο δεν κατονόμασε τους τρεις συλληφθέντες, ωστόσο, μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης με υπουργούς Εξωτερικών νοτιοαμερικανικών χωρών, σημείωσε πως «επιχειρούσαν να εγερθούν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης».

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μία ημέρα μετά το θάνατο δύο ακόμη ανθρώπων στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών ταραχών που συνταράσσουν τη Βενεζουέλα από τις αρχές Φεβρουαρίου, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους.

Τα τελευταία θύματα είναι μία έγκυος γυναίκα, η οποία φέρεται να πυροβολήθηκε όταν το λεωφορείο όπου επέβαινε σταματήθηκε σε ένα αντικυβερνητικό οδόφραγμα, και ένας στρατιώτης.

Την ίδια στιγμή, στην οικονομική διάσταση της κρίσης στη λατινοαμερικανική χώρα, ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βενεζουέλας από Β+ σε Β, με «αρνητική προοπτική», γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών