Βαρβιτσιώτης: Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βαρβιτσιώτης: Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας

14:00 | 7/3/14
Το θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ επανέφερε με ερώτησή της στον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση...

Ζήτησε, αφενός, δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, παρουσία των σχετικών φορέων.

Αφετέρου, μία απάντηση ως προς το γιατί επελέγη η λύση της πώλησης όταν βρίσκεται σε εκκρεμότητα Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις παραχωρήσεις και πώς θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Έφερε δε, παραδείγματα ευρωπαϊκών λιμένων που παραχωρούν τμήματα της λειτουργίας τους με τον έλεγχο, ωστόσο, να παραμένει στο δημόσιο.

Δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν είναι αντίθετη σε συμπράξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πλην όμως επιμένει στην ανάγκη διατήρησης στον δημόσιο έλεγχο της επιτελικής αρχής.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι ακριβώς για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας επελέγη η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου, καθώς όπως είπε, καμία παραχώρηση δεν συνοδεύεται από τη διασφάλιση αυτών.

Αναφέρθηκε ακόμα στην υπό σύσταση ρυθμιστική αρχή λιμένων που θα επιβλέπει τη λειτουργία τους, ενώ θύμισε πως ο ΟΛΠ δεν είναι παρά μία ΑΕ με κεντρική σύμβαση παραχώρησης από το Δημόσιο, αλλά και με την περιουσία να παραμένει στο ελληνικό δημόσιο.

Υποστήριξε ότι η νέα προβλήτα για κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά χρηματοδοτείται κατά 95% από ευρωπαϊκά κονδύλια και πως αν εξυπηρετήσει τις ανάγκες για την οποία ιδρύεται επί πενταετία, δεν τίθεται θέμα μείωσης της επιδότησης.

«Υποθέτετε -και να αναγνωρίσω την καλή πρόθεση- ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», απάντησε η κ. Ρεπούση.

Ρώτησε με ποιον τρόπο μπορεί το κράτος να επιβάλει κάτι τέτοιο, με τον υπουργό Ναυτιλίας να αναφέρεται στην δευτερολογία του στο γεγονός ότι το λιμάνι έχει κερδοφόρες αλλά και ζημιογόνες χρήσεις.

Ως παράδειγμα έφερε τα 32 εκατομμύρια έσοδα από τη λειτουργία της Cosco, μόνο 6-7 εξ αυτών να αποτελούν κέρδη, όπως είπε, αφού τα άλλα 25 αφορούν σε ζημιογόνες χρήσεις...

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών