Βενεζουέλα: «Ναι, έχουν υπάρξει υπερβολές από την Αστυνομία» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βενεζουέλα: «Ναι, έχουν υπάρξει υπερβολές από την Αστυνομία»

23:18 | 23/3/14
Οι δυνάμεις ασφάλειας της Βενεζουέλας έχουν υποπέσει σε «υπερβολές» στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να διαλύσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ταλανίζουν τη λατινοαμερικανική χώρα από τις αρχές Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε την Κυριακή η ανώτατη εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγκα.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν έως τώρα χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών, με τους αντικαθεστωτικούς να κατηγορούν τις Αρχές πως έχουν χρησιμοποιήσει αδικαιολόγητη βία έναντι των διαδηλωτών, τη στιγμή που ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο αντιτείνει πως η Αστυνομία έχει δράσει με αυτοσυγκράτηση.

«Σχετικά με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ναι, έχουν υπάρξει υπερβολές από την Αστυνομία, αλλά οι πολιτειακές εισαγγελικές Αρχές ερευνούν [το ζήτημα]», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ορτέγκα, στο πλαίσιο συνέντευξης που προβλήθηκε σήμερα Κυριακή.

Η κορυφαία λειτουργός προσέθεσε πως από την έναρξη των επεισοδίων οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας έχουν ανοίξει 60 έρευνες σχετικά με καταγγελίες περί παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και έχουν καταδικάσει σε φυλάκιση 15 αξιωματούχους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών