Δημοσίευμα του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD1 για Κερκυραίο κουρέα Πρίφτη Σπύρο (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δημοσίευμα του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD1 για Κερκυραίο κουρέα Πρίφτη Σπύρο (video)

20:23 | 16/4/14
Το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD 1 επισκέφθηκε στην Κέρκυρα τον Κερκυραίο κουρέα Πρίφτη Σπύρο...

Γνωστό για τον αγώνα του ώστε να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα κομμωτή. Και να αναγνωριστούν η σχολές και τα πτυχία από τις σχολές Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών. Που έχει σε ομηρία εδώ και χρόνια το Υπ. Παιδείας χιλιάδες παιδιά απόφοιτους από αυτές τις σχολές. Αφού τα πτυχία τους για το Υπ. Παιδείας, δεν έχουν καμιά αξία είναι κουρελόχαρτα.

Στην συνέντευξη που δίνει στο γερμανικό κανάλι ο Κερκυραίος κουρέας δείχνει έγγραφα από τις επαφές του με την Ευρωπαϊκή Κομισιόν, μιλά για την πλήρη απαξίωση της Ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα του για βοήθεια και άνοιγμα του επαγγέλματος του κουρέα. Κατηγορεί το Υπ. Υγείας και τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν καταργεί τον παλιό νόμο ΦΕΚ Α 193/2005 ΠΔ 133 που ζητάει δυο χρόνια προϋπηρεσία σε απόφοιτους με πτυχίο από σχολές ΕΕΣ, για να μπορούν να πάρουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Το επάγγελμα του κουρέα, υπάγεται στο Υπ. Υγείας, γιατί είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Ο Σπύρος Πρίφτης κατηγορεί το αρμόδιο γραφείο υγιεινής του υπουργείου υγείας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Συλλόγου τον κουρέων κομμωτών.

Στο βίντεο της συνέντευξης ο Σπύρος Πρίφτης κουρεύει μπροστά στην CAMERA. Και δείχνει το μοναδικό κουρείο που υπάρχει στην βόρεια Κέρκυρα που λειτουργεί. (Η βόρεια Κέρκυρα έχει πληθυσμό 40 χιλιάδες κατ οίκον περίπου).

Το γερμανικό ARD 1 είναι επικριτικό κατά της Ελληνικής κυβέρνησης για τους πολύ αργούς ρυθμούς στο άνοιγμα τον επαγγελμάτων, που αυτό θα βοηθούσε έστω και λίγο στην μείωση της ανεργίας.

Και ενώ τα ξένα ενημερώσεις και ο διεθνής τύπος όπως είναι το Associated Press η γαλλική εφημερίδα  Le FIGARO και η γερμανική ιστοσελίδα ειδήσεων n-tv πληθαίνουν τις δημοσιεύσεις τους για τον Κερκυραίο κουρέα και τον δίκαιο αγώνα του, η Ελληνική κυβέρνηση το παίζει ότι δεν είδε, δεν άκουσε-δεν ξέρει.

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό κανάλι ARD 1
Πριφτης Σπυρος


Σχετικά άρθρα:
Το ΔΝΤ δικαιώνει Κερκυραίο κουρέα (video)
Σπ. Πρίφτης: Η Ελλάδα στο δρόμο για την ανάπτυξη, χάος για να ανοίξεις ένα κουρείο! (video)
Έφτασε μέχρι τον Olli Rehn για να ανοίξει ένα κουρείο (video)
Αναγνώστης καταγγέλλει για ψεύτικη μεταρρύθμιση του υπουργείου υγείας
Δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας LE FIGARO.FR για τον Κερκυραίο κουρέα Σπύρο Πρίφτη
Η απάντηση του Υπ. υγείας σε ερώτηση του Σπ. Πρίφτη για το επάγγελμα του κουρέα
Το γερμανικό n-tv.de γράφει για την ιστορία του Σπ. Πρίφτη και τη ζούγκλα της γραφειοκρατίας

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών