Ο Αδ. Γεωργιάδης για το «nein» της Μέρκελ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο Αδ. Γεωργιάδης για το «nein» της Μέρκελ

12:47 | 22/4/14
Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ της Realnews σύμφωνα με το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος αρνείται ακόμη και συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές...

«Για πρώτη φορά, αυτό δεν έχει ξαναγίνει, από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο η Βουλή των Ελλήνων έχει κάνει επιτροπή για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Και μόνο ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει κάνει αυτή την επιτροπή και μόνο αυτό, διπλωματικά, σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει εγείρει το ζήτημα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να πω και κάτι άλλο. Το γεγονός ότι στο μνημόνιο έχει γραφτεί ότι δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τις γερμανικές αποζημιώσεις σε σχέση με τα δάνεια του μνημονίου είναι η πρώτη έμμεση παραδοχή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ότι υφίσταται ζήτημα. Είναι μία δυναμική διαδικασία δεν είναι τόσο απλό. Δεν πας στο ταμείο να εισπράξεις. Το θέμα έχει ξεκινήσει και συζητείται, αυτή είναι η αλήθεια και κάπου θα καταλήξει». 

Στην ερώτηση ποιο αποτέλεσμα θα θεωρήσει καλό στις Ευρωεκλογές και ποιο όχι, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Αν και εγώ επί της αρχής λέω πάντα ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τις Ευρωεκλογές με τις εθνικές κάλπες γιατί αυτό θα δημιουργεί συνεχώς συνθήκες πολιτικής αβεβαιότητας, για να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι μεταξύ μας, μία συντριπτική ήττα της Ν.Δ. άνω των 5% με μία αντίστοιχη συντριβή του ΠΑΣΟΚ προφανώς θα δημιουργούσε πολιτικό ζήτημα στη χώρα. Αντιστρόφως μία περιορισμένης εκτάσεως ήττα είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο για τα κυβερνητικά κόμματα στην Ευρώπη. Πολλώ δε μάλλον μία νίκη της ΝΔ λύνει οριστικά το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα». 


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών