Οι προτάσεις Σπηλιωτόπουλου για τα γκράφιτι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι προτάσεις Σπηλιωτόπουλου για τα γκράφιτι

15:07 | 16/4/14
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ" Αρης Σπηλιωτόπουλος, τοποθετήθηκε για το ζήτημα των γκράφιτι και των συνθημάτων στους τοίχους των κτιρίων, μετά την χθεσινή δήλωση του κ. Καμίνη.

«Η Αθήνα, και ιδιαίτερα το κέντρο της, έχει κατακλυστεί από συνθήματα (πρακτική γνωστή ως tagging), μπογιές, αφίσες, και κακώς εννοούμενα γκράφιτι στα ιστορικά της κτήρια, τις πολυκατοικίες και τις πλατείες της.

Το πρόβλημα σε περιοχές όπως το Μοναστηράκι, το Θησείο, η Πλάκα, του Ψυρρή και το Μεταξουργείο είναι τόσο έντονο όπου η ίδια η φυσιογνωμία των περιοχών αυτών έχει αλλάξει.

Για αυτό το πρόβλημα κανείς δεν ασχολούταν επί χρόνια. Κάποιοι μάλιστα θεωρούσαν τα συνθήματα και το tagging ως δείγμα ελευθερίας της έκφρασης και αντί να το περιορίσουν αντίθετα το υποστήριζαν.

Και κάποιοι τώρα προσπαθούν ένα μήνα πριν από τις εκλογές να συμμαζέψουν όσα άφησαν να συσσωρευτούν στην πόλη επί 3,5 χρόνια.

Η δημοτική παράταξη “Αθήνα Μπορείς” και εγώ προσωπικά δεν επιλέγουμε επικοινωνιακά τρικ, προχειροδουλειές, και σόου λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.


Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη:

1) Οριστική αφαίρεση όλων των συνθημάτων, αφισών και άσχημων εικόνων από τις προσόψεις των κτηρίων, αρχικά του ιστορικού κέντρου και στις συνέχεια σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

2) Ενεργοποίηση του σχεδίου δημιουργίας graffiti στις κενές επιφάνειες των πολυκατοικιών από καλλιτέχνες του είδους. Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα η οποία όμως έχει εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τους ιθύνοντες.

3) Δημιουργία ειδικού χώρου για φίλους των graffiti όπου θα μπορούν να σχεδιάζουν χωρίς να καταστρέφουν την εικόνα της πόλης.

4) Εγκατάσταση ειδικών χώρων ανάρτησης αφισών από τον οποιονδήποτε χωρίς να καταστρέφουμε την φυσιογνωμία της πόλης, πρακτική που ακολουθείται σε όλες τις σοβαρές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν υπάρχει όμως μέχρι και σήμερα στην Αθήνα…».


«Απέναντι στον λαϊκισμό και την προεκλογική νοοτροπία των “μαυρογιαλουριστών” απαντούμε με συγκεκριμένες προτάσεις: Με σχέδιο και όραμα», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών