Ρίχνουν τους τόνους, «κοιτώντας» προς τις κάλπες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ρίχνουν τους τόνους, «κοιτώντας» προς τις κάλπες

10:14 | 15/4/14
Να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης που ξέσπασε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Παναγιώτη Λαφαζάνη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, επιχείρησαν χθες με δηλώσεις τους ένθεν και ένθεν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που περιοδεύοντας στην Πάτρα, αναφέρθηκε στην παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται όλοι ανοιχτά και ελεύθερα στις κομματικές διαδικασίες. «Εμείς εκφράζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις μας και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων που κατατίθενται σε ένα βουλευόμενο Σώμα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή, δηλώνουμε την πίστη μας στην ενότητα», είπε, παρατηρώντας πως αυτή είναι η διαφορά τους με τα κόμματα του κατεστημένου που οδήγησαν την χώρα ως εδώ, ότι εκείνα αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία ως εμπόδιο.

«Αστεία πράγματα» χαρακτήρισε τα περί ρήγματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον στις δικές του σχέσεις με τον «σύντροφο Αλέξη Τσίπρα», όπως τον αποκάλεσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αναφέρθηκε άλλωστε και εκείνος στις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ένα κόμμα που δεν είναι μονολιθικό ή αρχηγικό και για αυτό ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και θυμίζοντας ότι ο ίδιος στις δημόσιες εμφανίσεις του υποστηρίζει πάντα τις συλλογικές αποφάσεις και όχι τις προσωπικές του απόψεις.

Στο εξής πάντως, μετά την ολοκλήρωση και του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη συνεδρίαση πιθανότατα αύριο της Πολιτικής του Γραμματείας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει το βάρος του στην προεκλογική μάχη. «Τώρα είναι η ώρα να επιστρέψει η Δημοκρατία», υποστήριξε από το Αγρίνιο χθες ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να ρίξουν με την ψήφο τους στις 25 Μαΐου την κυβέρνηση Σαμαρά, την τρίτη κατά σειρά μνημονιακή κυβέρνηση που θα πέσει από τους αγώνες του λαού, όπως είπε.

Κάνοντας λόγο για διπλή μάχη, αφού πέραν της σημασίας που ο ίδιος αποδίδει στις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας ότι οι περιφερειάρχες από «μικροί πρωθυπουργοί» κατάντησαν «κλητήρες του κ.Φούχτελ»…

Ειδικά για τις ευρωεκλογές πάντως, όπου το βάρος θα σηκώσουν ασφαλώς όλοι οι υποψήφιοι αλλά και το κόμμα, δεν περνά απαρατήρητη η υποψηφιότητα δύο στελεχών με ήδη επιτυχημένες πορείες στην Ευρωβουλή στο βιογραφικό τους. Εκτός του σημερινού ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, το έργο του οποίου στις Βρυξέλλες, έχει προκαλέσει ουκ ολίγα θέματα στο εσωτερικό της χώρας, υπενθυμίζεται και η πετυχημένη πορεία στο Ευρωκοινοβούλιο την προηγούμενη περίοδο, του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Υπενθυμίζεται ότι στα επίσημα στοιχεία του ευρωκοινοβουλίου τον Μάιο του 2009 ο κ.Παπαδημούλης αναδεικνυόταν ο πιο δραστήριος από τους 24 τότε Έλληνες ευρωβουλευτές για το σύνολο της θητείας τους, με 979 ερωτήσεις, έξι εκθέσεις, τρεις γνωμοδοτήσεις και 170 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια στο «ιστορικό» του. Σε πανευρωπαϊκή έρευνα μάλιστα που δημοσιεύθηκε την ίδια περίοδο στην γαλλική εφημερίδα “Liberation”, ο κ.Παπαδημούλης αναδείχθηκε στους τρεις πιο δραστήριους από το σύνολο των ευρωβουλευτών των 27 κρατών-μελών.

Οι επιτυχίες των δύο ευρωβουλευτών, πρώην και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν είναι το μόνο «ατού» του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Πλεονέκτημα θεωρείται το γεγονός των προγνωστικών μεγάλων δημοσκοπήσεων στην Ευρώπη που προβλέπουν μεγάλη αύξηση του αριθμού των ευρωβουλευτών της Αριστεράς από όλες τις χώρες και πρόκληση για όσους εκλεγούν τελικά, το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών και στην Ελλάδα, λαμβάνονται πλέον στις Βρυξέλλες και προσεχώς, λόγω του αναβαθμισμένου στο εξής ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο…

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr



Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών