Σταϊνμάγερ: Η Μόσχα στηρίζει την προσπάθεια για την απελευθέρωση των παρατηρητών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σταϊνμάγερ: Η Μόσχα στηρίζει την προσπάθεια για την απελευθέρωση των παρατηρητών

21:08 | 26/4/14
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ χαιρέτησε το Σάββατο την προσφορά του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ να βοηθήσει στις προσπάθειες για την απελευθέρωση παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που κρατούνται στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Σταϊνμάγερ δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι ο Λαβρόφ προσέφερε τη βοήθειά του στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους νωρίτερα σήμερα.

"Καλωσορίζω το γεγονός ότι και οι τρεις υποσχέθηκαν τη βοήθειά τους", δήλωσε ο Σταϊνμάγερ, προσθέτοντας πως μίλησε με τον Λαβρόφ, με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ και με τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ της Ελβετίας που ασκεί την προεδρία του ΟΑΣΕ.

Επικοινωνία Κέρι - Λαβρόφ 

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Ρώσου υπουργού Εξωτερικών και του Αμερικανού ομολόγου του Τζον Κέρι σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Λαβρόφ να ζητεί τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και την απελευθέρωση των ηγετών του «κινήματος διαμαρτυρίας», όπως αποκαλεί τους φιλορώσους αποσχιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Τζον Κέρι πως η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στις νοτιοανατολικές περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εκτόνωση της κρίσης, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Έκτακτη Σύνοδος της ΕΕ

Στο μεταξύ νωρίτερα ανώτατοι διπλωμάτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα με θέμα την εξεύρεση τρόπων αποκλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης και την επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας, δήλωσαν σήμερα πηγές της ΕΕ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών