Άναψε «φωτιές» η πρόταση Γλέζου (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άναψε «φωτιές» η πρόταση Γλέζου (video)

14:22 | 11/5/14
Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο Μ. Γλέζος περί αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού...

Ο θόρυβος που προκάλεσε η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς ήταν τέτοιος ο Μ. Γλέζος αναγκάστηκε να βγει σε τηλεοπτικό σταθμό για να δώσει διευκρινίσεις.


«Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις. Μίλησα για εισοδήματα», διευκρινίζοντας πως το όριο των 100.000 ευρώ αναφέρεται σε εισόδημα και όχι σε καταθέσεις. Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λέω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λένε ότι χρειάζεται».

Ο Μ. Γλέζος υποστήριξε ότι τα όσα είπε διαστρεβλώθηκαν και χαρακτήρισε «πανικόβλητο» και «επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό. «O Πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας Πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης».




Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημεύσει τις περιουσίες

Ο Α. Σαμαράς από την Τρίπολη που πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση σχολίασε τις δηλώσεις Γλέζου τονίζοντας. «Αν αυτό το πίστευε ο κόσμος, αν το πίστευε, θα είχαμε αυτόματη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. Αλλά ευτυχώς που ο κόσμος αυτές τις θεωρίες από αυτούς τους ανθρώπους δεν τις παίρνει στα σοβαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Βήμα FM σημείωσε ότι με την πρόταση Γλέζου θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα. «Αυτό δεν είναι κόμμα. Είναι μπαχτσές. Όταν ο καθένας λέει ότι του κατέβει και δεν πειράζει όλα ισχύουν και θα διαλέξετε ότι θέλετε από τις απόψεις που ακούτε. Τότε αυτό δεν είναι κόμμα είναι μπαχτσές»


Το σχόλιο της «Ελιάς»

Η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση, σχολίασε με ανακοίνωση της η «Ελιά Δημοκρατική Παράταξη», με αφορμή τη πρόταση του Μανώλη Γλέζου για επιβολή αναγκαστικού δανεισμού.

«Με αυτές τις απόψεις η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών