Επεισόδια, χημικά και βία κοντά την Ταξίμ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επεισόδια, χημικά και βία κοντά την Ταξίμ

20:38 | 31/5/14
Επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού προκειμένου να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Οδομαχίες λαμβάνουν χώρα στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Ορισμένοι διαδηλωτές πετούν πυροτεχνήματα προς τους αστυνομικούς.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν η βία έχει εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της Πόλης, κυρίως την ταραχώδη συνοικία Γκαζί, όπου οι αστυνομικοί επενέβησαν προληπτικά προκειμένου να εμποδίσουν πορεία να κινηθεί προς την Ταξίμ.

Οι διαδηλωτές βαδίζουν προς τιμήν της πρώτης επετείου από τα βίαια επεισόδια που συγκλόνισαν την Τουρκία το καλοκαίρι του 2013.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως όποιος διαδηλωτής επιχειρήσει να πλησιάσει την Ταξίμ θα συλληφθεί.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, περίπου 25.000 αστυνομικοί, 50 οχήματα με «κανόνια» νερού, θωρακισμένα αυτοκίνητα και ελικόπτερα έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να αποτρέψουν οιαδήποτε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, η οποία το καλοκαίρι του 2013 έγινε επίκεντρο αλλά και σύμβολο των διαδηλώσεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ουσιαστικά αποκλείσει τους οδικούς άξονες που οδηγούν στην Ταξίμ, μετατρέποντας σε «φρούριο» το κέντρο της Πόλης.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών