Απελευθερώθηκαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνταν στη Σλαβιάνσκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Απελευθερώθηκαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ που κρατούνταν στη Σλαβιάνσκ

13:24 | 3/5/14
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά ευρωπαίοι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που κρατούνταν από ρωσόφιλους αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός μέσω Twitter.

Μαζί τους απελευθερώθηκαν και οι πέντε ουκρανοί αξιωματικοί που τους συνόδευαν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Την απελευθέρωση των αιχμαλώτων φέρεται να επιβεβαίωσε ο αυτοανακηρυγμένος ρωσόφιλος δήμαρχος της Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με το Associated Press.

Η 8μελής ομάδα των παρατηρητών αιχμαλωτίστηκε από τους αντάρτες στις 25 Απριλίου. Ένα μέλος της ομάδας απελευθερώθηκε άμεσα λόγω προβλημάτων υγείας.

Η απελευθέρωση των παρατηρητών έρχεται μία ημέρα μετά την έναρξη νέας μεγάλης επιχείρησης για την κατάληψη της πόλης από τις ουκρανικές τακτικές δυνάμεις.

Την Παρασκευή, οι αντάρτες κατόρθωσαν να καταρρίψουν δύο ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού, σκοτώνοντας έναν πιλότο και έναν ακόμα στρατιώτη, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε το γραφείο του μεταβατικού ουκρανού προέδρου Ολεκσάντερ Τουρτσίνοφ.

Ο κ. Τουρτσίνοφ προσέθεσε πως «πολλοί» αντάρτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των μαχών.

Η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων συνεχίζεται, όπως διεμήνυσε μέσω Facebook ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών